НОВИНИ

Симона Халеп: Кошмарът, в който живях година и половина, приключи

симона халеп кошмарът живях година половина приключи
bnt avatar logo
от БНТ
18:59, 21.02.2024
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Румънската тенисистка Симона Халеп използва профила си в социалните мрежи, за да сподели, че е дала показанията си Спортния арбитражен съд (КАС) в Лозана и вече очаква решението, което ще предопредели нейното бъдеще в спорта.

Припомняме ви, че през октомври 2022 година бившата шампионка от Ролан Гарос и Уимбълдън беше уличена в употреба на допинг, като тогава в пробата ѝ беше открито наличие на забраненото вещество роксадустат.

Миналия септември пък от Международната агенция за почтеност в тениса (ITIA) спряха състезателни права на бившата №1 в света за срок от четири години, което би трябвало да изтече през октомври 2026 година.

"Кошмарът, в който живях година и половина, приключи. Имах възможност да се защитя в КАС и да покажа, че никога не съм приемала допинг. Това го казах от първия ден, в който бях обвинен. Сега очаквам решението с високо вдигната глава и искам да благодаря на вас, моите фенове, играчи, бивши тенисисти, легенди на спорта, моите спонсори и всички останали за вашата невероятна подкрепа. Искам да ви благодаря за безусловното доверие. Тази подкрепа означаваше всичко за мен и ми даде сили да продължа да се боря всеки ден за истината. Ще споделя допълнителни актуализации по случая веднага щом ги получа. Пожелавам Ви всичко хубаво. Доброто и истината винаги побеждават", написа Симона Халеп.

В края на миналата година самата Халеп обяви в интервю, че ако загуби обжалването пред КАС, то това ще означава край на нейната кариера, тъй като по времето, когато наказанието ѝ вече ще е отминало, румънката вече ще бъде на 35 години.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мария Габриел: Няма да подпиша меморандума. Всичко си има граници
Мария Габриел: Няма да подпиша меморандума. Всичко си има граници
Ново производство срещу Зартова - какво се случи на изслушванията във ВСС
Ново производство срещу Зартова - какво се случи на изслушванията във ВСС