НОВИНИ

Симона Иванова: Името на баща ми носи големи очаквания, бих дала всичко, за да съм в националния отбор

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:27, 20.04.2023
Чете се за: 03:30 мин.
Спорт
симона иванова името баща носи големи очаквания бих дала всичко съм националния отбор
Снимка: БФ Волейбол
Слушай новината

Младата волейболистка Симона Иванова е един от талантите, които попаднаха в разширения състав на националния отбор за жени под 17 години за предстоящите европейски квалификации, на които България ще бъде домакин от утре до неделя (21-23 април).

В столичната зала "Христо Ботев" младите "лъвици" ще имат за съперници тимовете на Кипър, Словакия и Германия, а всичките двубои на тима ни са с начало 19.00 часа.

Ден преди старта на квалификациите Симона Иванова застана пред камерите, за да сподели какво е усещането да бъдеш дъщеря на легендата на мъжкия национален отбор Евгени Иванов-Пушката и дали фактът, че носи тази фамилия увеличава и напрежението върху нея.

"Наистина има малко напрежение, когато носиш такова име и знаеш, че има големи очаквания към теб, но за мен е изключително голямо удоволствие да играя за българския национален отбор. Бих дала всичко, за да съм тук и просто да покажем всичко възможно, че България има бъдеще в този спорт", започна Иванова.

"Баща ми винаги е до мен и каквото и да го питам, винаги ми дава съвети. Всякакви малки неща, с които да си подобря играта. Понеже играем на един и същ пост, винаги ми дава съвети за блокадата, ако имам проблеми с атаката, винаги е до мен и се опитва да ми помага за всичко", разкрива още младата волейболистка.

По подобие на именития си баща Иванова играе на поста център, а самата тя разказва, че получава много помощ от баща си и споделя още, че е наследила от него целия му хъс за играта и готовността му да се бори за всяка една топка.

"В първия си клуб не играех като център, но след като започнах да играя на малко по-сериозно ниво, решиха да продължа пътя на баща ми и аз да съм центърът. Но не съжалявам, защото ми харесва този пост. Благодарна съм, защото баща ми може да ми помогне много така. Аз обичам той да е до мен и като го видя в публиката, да видя, че ми се усмихва и е до мен, и ме подкрепя във всяка една ситуация – бъркам или не бъркам, правя точки... Той винаги е до мен и ми помага само с присъствието си", заяви младата волейболистка.

"Като цяло аз съм му наследила характера, но с целия му хъс за игра и това, че се бори за да има всяка топка и да направи всяка топка, с цялото му желание и всичко, просто ме вдъхновява и аз искам да съм като него", завърши Симона Иванова.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Везенков: Баскетболът е отборен спорт и победите са най-важни
Александър Везенков: Баскетболът е отборен спорт и победите са най-важни
Новите закони за опазване на климата - коментар на евродепутатите Радан Кънев и Петър Витанов
Новите закони за опазване на климата - коментар на евродепутатите Радан Кънев и Петър Витанов