НОВИНИ

Синът на ЛеБрон Джеймс получи сърдечен арест по време на тренировка

синът леброн джеймс получи сърдечен арест време тренировка
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
18:12, 25.07.2023
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

ЛеБрон Джеймс-младши, син на звездата на Лос Анджелис Лейкърс ЛеБрон Джеймс, е получил сърдечен арест по време на тренировка, съобщиха от Университета на Южна Калифорния.

18-годишният Брони Джеймс е бил спасен от бързата намеса на медицински екип на университета. В момента той е в стабилно състояние и е изведен от интензивното отделение. По молба на родителите - ЛеБрон и Савана Джеймс, на този етап повече информация за здравословното му състояние няма да бъде давана.

ЛеБрон Джеймс-младши бе една от големите звезди в гимназиалния шампионат в САЩ. Той имаше много оферта от различни колежи из цяла Америка, но избра офертата на Южна Калифорния. Очакванията на баскетболните специалисти в САЩ бяха Брони да прекара един сезон в колежанския шампионат, след което да участва в драфта на Националната баскетболна асоциация и да бъде избран в първия кръг.

Бащата на ЛеБрон Джеймс-младши - ЛеБрон Джеймс е смятан от мнозина за най-добрия играч в историята на баскетбола. В началото на тази година той излезе еднолично на първо място по отбелязани точки в историята на НБА. За 20 сезона в лигата той има 19 участия в "Мача на звездите", четири шампионски титли, четири награди за "Най-полезен играч във Финалите", четири приза за "Най-ценен играч" през редовния сезон и 13 пъти е избиран в "Идеалния първи отбор" на сезона в НБА.

Пред медиите 38-годишният Джеймс многократно е заявявал, че най-голямата му мечта в баскетбола е един ден да може да играе в един отбор заедно с някой от синовете си - 18-годишния Брони или 16-годишния Брайс.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петев преди мача с Олимпия: Имахме срамни игри, но вече напипахме верния ритъм
Петев преди мача с Олимпия: Имахме срамни игри, но вече напипахме верния ритъм
Бюджетната комисия прие увеличение на заплатите в бюджетния сектор
Бюджетната комисия прие увеличение на заплатите в бюджетния сектор