НОВИНИ

Скалони ще продължи да бъде старши треньор на Аржентина, заяви Клаудио Тапиа

"И двамата държим на думата си. Стиснахме си ръцете и си казахме "да", каза президентът на Аржентинската футболна асоциация

лионел скалони имаме план финала
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
13:51, 27.12.2022
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Лионел Скалони няма намерение да се оттегли от поста селекционер, след като изведе Аржентина до титлата на Световното първенство, заяви президентът на Аржентинската футболна асоциация Клаудио Тапиа. Отборът воден от Лионел Меси победи Франция с 4:2 след изпълнение на дузпи във вълнуващ финал в Катар, който завърши 3:3 след продължения, за да добави към короната на Копа Америка, спечелена миналата година.

С последния успех на отбора си Скалони стана едва третият треньор в историята, който печели и двете надпревари, след бившите наставници на Бразилия Марио Загало и Карлос Алберто Парейра.

Договорът на 44-годишния футболист трябва да изтече в края на тази седмица и е спряган да заеме високопоставен пост на клубно ниво, но Тапия не смята, че това ще се случи.

„Не се съмнявам, че Скалони ще продължи да бъде старши треньор на отбора на Аржентина. И двамата държим на думата си. Стиснахме си ръцете и си казахме "да". В момента той пътува, но веднага щом се върне, ще го финализираме“, каза Тапиа пред репортери.

Скалони е начело от юли 2018 г., първоначално като временно изпълняващ длъжността, а също така спечели първия финалисима по-рано тази година с победа над европейския шампион Италия (3:0).

Въпреки това решението Скалони да бъде назначен за наследник на Хорхе Сампаоли след загубата от Франция в 1/8-финалите на Мондиал 2018 в Русия не беше единодушно.

„Деветдесет и девет процента от хората смятаха, че грешим или дори сме луди. Но този отбор донесе щастие на хората с трите спечелени титли“, допълни Тапиа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Монфис и Свитолина показаха дъщеря си Скаи
Монфис и Свитолина показаха дъщеря си Скаи
Луиза Бертани не завърши първия манш в Земеринг
Луиза Бертани не завърши първия манш в Земеринг