НОВИНИ

Слаб дъжд през нощта, температурите ще са над нулата

bnt avatar logo
от БНТ
20:58, 27.12.2021
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

В близките часове и през нощта ще бъде предимно облачно. Ще превалява слаб дъжд, а на места по поречието на Дунав дъждът ще се примесва със сняг. Ще има условия и за образуване на поледици. Минималните температури ще са между 0° и 5°. В София - около 3°.

Утре сутринта валежите ще спрат. Облачността ще се задържи значителна, с временни разкъсвания в западната половина от страната. Максималните температури ще са от 3° - 4° на места по поречието на Дунав до 12° в Югозападна България. В София - около 8°.

Облачно ще бъде и по Черноморието, преди обяд ще превалява слаб дъжд. Максималните температури ще са между 8° и 11°, а вълнението на морето ще бъде слабо.

Валежи ще има и в планините - в сутрешните часове. На места в Предбалкана и масивите от Западна България слабо ще превалява сняг, под 1700 метра дъжд. Ще духа до умерен вятър от запад-югозапад. Максимални температури в курортите - от 1° до 4°.

Значителна ще е облачността утре и в по-голямата част от континента, на много места с валежи от дъжд, а сняг ще вали в Украйна и в централните райони на Европейска Русия, където ще е и мъгливо. До предимно слънчево ще се разкъсва облачността в Беларус и прибалтийските страни, както и в повечето райони от Пиренейския полуостров. Облачно ще бъде и на Балканите. Дъжд ще вали главно в Гърция и Европейска Турция. Ще се задържи сравнително топло за края на декември.

И у нас, въпреки очакваното захлаждане, температурите ще са по-високи от обичайните за сезона. Ще преобладава облачно време. На места главно в Източна и Южна България ще има валежи от дъжд. Още в петък обаче валежите ще спрат, а облачността ще се разкъсва и ще намалява.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Камбуров отпразнува рекорда за най-много попадения в родния елит
Камбуров отпразнува рекорда за най-много попадения в родния елит
Славия обяви четири контроли за зимната подготовка
Славия обяви четири контроли за зимната подготовка