НОВИНИ

Слънце и дъжд през почивните дни

слънце дъжд почивните дни
bnt avatar logo
от БНТ
20:50, 24.06.2022
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

Слънце, но и превалявания ни очакват през почивните дни, като на повече места и временно по-интензивни ще са валежите и гръмотевиците в неделя.

Утре ще преобладава слънчево време. След обяд главно над Западна България ще се развива купеста облачност и в планинските райони там ще превали. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 29° и 34°.

Над планините облачността ще е променлива, след обяд в масивите от Западна България с краткотрайни валежи. Ще духа умерен, по високите части до силен северозападен вятър. Максималната температура на 2000 метра ще е около 15°.

По Черноморието ще е предимно слънчево, на отделни места с временни увеличения на облачността. Ще духа до умерен северозападен вятър.

Максималните температури ще са от 24 до 28°. Температурата на морската вода е 21 - 23°. Малко по-топла е морската вода по крайбрежието на Гърция - от 23 до 25 градуса. Утре преди обяд над Балканите ще бъде предимно слънчево.

Следобед ще се развива купеста, над западната половина и купесто-дъждовна облачност и на места там ще има краткотрайни валежи. Вечерта ще превали и на изток.

У нас през нощта срещу неделя превалявания ще има в Западна България, а в неделя през деня дъжд и гръмотевици се очакват в много райони от страната. В понеделник все още на места ще превалява, но във вторник и сряда ще има повече слънце и температурите ще се повишават.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хърватия влиза в еврозоната на 1 януари 2023 г.
Хърватия влиза в еврозоната на 1 януари 2023 г.
Правосъдното министерство предлага законови промени за по-ефективна защита срещу домашното насилие
Правосъдното министерство предлага законови промени за по-ефективна защита срещу домашното насилие