НОВИНИ

Слънчево до края на деня, повишението на температурите ще продължи

bnt avatar logo
от БНТ
14:46, 25.07.2021
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

До края на днешния ден времето ще остане слънчево, като днес вече ще бъде и горещо, с температури около и над 30 градуса, на места и до 34 градуса. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от изток-североизток.

Утре температурите още ще се повишат и максималните ще са между 31° и 36°. Новата седмица ще започне и с предимно слънчево време. Увеличения на облачността ще има преди обяд само над западните райони.

Без промяна остава обстановката и по Черноморието - слънце и слаб североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са около 28 - 29°.

Температурата на морската вода е 25 - 26°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Над планините ще е слънчево. Ще духа слаб, по високите части до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина на 2000 метра ще е около 21°, а в курортите температурите следобед ще са от 22 до 31 градуса.

Облачно и дъждовно ще бъде времето в Западна и Централна Европа. На места там валежите ще са придружени и от гръмотевици. Временни разкъсвания на облачността ще има над Унгария и Чехия. В по-голямата част от Източна Европа времето ще се задържи облачно, в северните райони на Европейска Русия - ветровито с валежи от дъжд. На Балканите ще е предимно слънчево, след обяд и горещо. На отделни места в северозападните райони е възможно да превали и прегърми.

През следващите дни времето у нас ще бъде слънчево. Затоплянето ще продължи и след средата на седмицата ще бъде доста горещо с максимални температури между 35° и 40°. По-ниски ще остават само по морския бряг, където ще духа до умерен източен вятър.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Голям пожар остави без ток части от Испания, Португалия и Франция
Голям пожар остави без ток части от Испания, Португалия и Франция
Националният съвет на БСП: Ще положим усилия за съставяне на правителство
Националният съвет на БСП: Ще положим усилия за съставяне на правителство