НОВИНИ

Слънчево, но ветровито следобед

bnt avatar logo
от БНТ
13:16, 18.03.2022
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Много студено беше тази сутрин с отрицателни температури в почти цялата страна, дори и по Черноморието, където е и много ветровито. И днес акцент в прогнозата е вятърът.

Предупреждение за опасно силни пориви остава в сила в областите Бургас, Варна и Добрич.

В следобедните часове в по-голямата част от страната ще бъде слънчево. Повече облаци и слаби превалявания ще има в източните райони. Максималните температури ще бъдат между 2° и 7°, а вятърът ще създава усещане за още по-студено, от действителното време. През нощта по-значителна облачност ще има над крайните югозападни райони и там на отделни места ще превали слаб сняг. Ще остане ветровито с минимални температури между минус 8° и минус 3°.

Утре ще има променлива облачност, по-значителна в следобедните часове, а на отделни места, главно по Черноморското крайбрежие, ще превалява слаб сняг. Ще продължи да духа умерен, в крайните източни райони – силен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 2° и 7°.

По-често облачно ще е в планините и утре, на места, с по-голяма вероятност в Рило-Родопската област, със слаби валежи от сняг. Вятърът там ще е умерен, временно силен, от североизток. Максималните температури в курортите ще са между минус 10° и минус 5°. Висока остава опасността от лавини извън обработените писти в ски-зоните.

В неделя, 20-и март, ще посрещнем Астрономическата пролет с температури, типични за зимата. Ще остане ветровито, особено в Източна България, където ще има и повече облаци. Много по-студено от обичайното за това време от годината ще се задържи и в началото на новата седмица, когато отново ще има валежи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България обяви 10 руски дипломати за персона нон грата
България обяви 10 руски дипломати за персона нон грата
Челси ще защитава трофея от Шампионска лига срещу Реал Мадрид, двубой между шампионите на Англия и Испания
Челси ще защитава трофея от Шампионска лига срещу Реал Мадрид, двубой между шампионите на Англия и Испания