НОВИНИ

Слънчево време днес

слънчево време
bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 12.04.2022
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури в повечето райони ще бъдат между минус 2° и 5°, максималните – от 13° до 20°.

Ще бъде слънчево. В следобедните часове над източните райони ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, следобед - с временни увеличения на облачността и на места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 11° и 14°. Температурата на морската вода е 8 - 10°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала, но с тенденция на отслабване.

В планините ще бъде слънчево. По-значителни увеличения на облачността ще има след обяд над масивите от Източна България, но ще бъде почти без валеж. Ще духа умерен, по високите и открити части силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 9°, на 2000 метра – около 2°.

През следващите дни ще бъде предимно слънчево. Сутрин ще е твърде хладно, с минимални температури между 0° и 5°, в отделни котловини и по-ниски, и ще има условия за слани. Дневните температури ще продължат да се повишават и в петък навсякъде ще са над 20°.

В събота ще бъде ветровито, с променлива облачност, на отделни места с валежи. Ще започне бързо и чувствително понижение на максималните температури.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
871 са новите случаи на коронавирус
871 са новите случаи на коронавирус
Андреев се класира за основната схема на "Чалънджър" в Сарасота
Андреев се класира за основната схема на "Чалънджър" в Сарасота