НОВИНИ

Слънчево време и днес

ветровито повече слънце
bnt avatar logo
от БНТ
12:45, 28.03.2022
Чете се за: 01:57 мин.
Времето
Слушай новината

Положителни са минималните температури в по-голямата част от страната тази сутрин, 2° във Варна, 3° в София , 4° в Пловдив, 8° в Сливен.

Максималните температури днес ще бъдат от 16° до 21°, по Черноморието - между 11° и 14°. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Ще преобладава слънчево време, но започналото от югозапад увеличение на облачността ще продължи и през нощта ще обхване почти цялата страна. Минималните температури утре ще са между 3° и 8°, в София около 5°, а максималните между 17° и 22°. Облачността ще е по-често значителна, като в следобедните часове на места, главно в планинските райони, ще превали дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад.

Облачно и ветровито ще е и по Черноморието, но валежи са малко вероятни. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

В планините облачността ще е по-често значителна. След обяд на места слабо ще превали, поради високите температури почти навсякъде дъжд, над 2000 метра - сняг.

Ще духа слаб до умерен западен вятър. Опасността от лавини извън обработените писти в курортите остава висока.

Слънчево ще бъде утре и в по-голямата част от Европа. Сняг ще вали на Скандинавския полуостров. Дъжд ще превалява на Британските острови. Валежи от дъжд, на места интензивни, се очакват във Франция и на Пиринеите.

У нас в сряда ще преобладава слънчево време. Вятърът от югозапад ще се усили, по-съществено в четвъртък и петък, когато се очаква и съществено затопляне. Облачността ще е променлива, често значителна. Ще има и валежи от дъжд, придружени на места и от гръмотевици.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стойчо Младенов подкрепи протеста: На едни се помага, на други се взима
Стойчо Младенов подкрепи протеста: На едни се помага, на други се взима
Корейска делегация посети НАП
Корейска делегация посети НАП