НОВИНИ

Слънчево време и през следващите дни

слънчево време следващите дни
Снимка: Татяна Добролюбова
bnt avatar logo
от БНТ
13:43, 15.10.2024
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Слънчев ще бъде днешният ден, с максимални температури между 22° и 27°, в София – около 22°. Ще духа слаб, в Дунавската равнина умерен вятър от запад-северозапад, в Източна България – от юг-югозапад.

През нощта по-значителни увеличения на облачността ще има над Североизточна България. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад, в Североизточна България - умерен от североизток. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в София – около 8°.

Утре отново ще бъде слънчево. Повече облаци ще има само до обяд над североизточната част от страната. Вятърът в цялата страната ще се ориентира от север-североизток, ще е умерен, в Североизточна България – временно силен и с него ще нахлува по-студен въздух, който ще понижи температурите. Максималните ще бъдат от 15° - 16° в Североизточна България до 23° в Горнотракийската низина.

Облачно ще започне денят по Черноморието, но след обяд ще има повече слънчеви часове. Максималните температури ще бъдат между 16° и 18°. Температурата на морската вода е 20° - 21°. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 3 - 4 бала.

В планините ще преобладава слънчево време. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над източните райони на Стара планина. Ще бъде обаче ветровито, ще духа умерен, по високите части – до силен север-северозападен вятър.

Слънчево време и на Балканите утре, преди обяд над североизточните райони от полуострова ще има временни увеличения на облачността, но ще е без валежи. Вятърът там ще е от север-североизток и с него ще нахлува по-студен въздух, на юг ще остане топло.

У нас, в близките дни ще преобладава слънчево време, но понижението на температурите ще продължи. Преобладаващите минимални ще са между 0° и 5° и на места ще има условия за образуване на слана, а максималните ще са между 11° и 16°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров стартира в Стокхолм в четвъртък
Григор Димитров стартира в Стокхолм в четвъртък