НОВИНИ

Слънчево време на изток, с превалявания на запад в сряда

слънчево време изток превалявания запад сряда
Снимка: илюстративна
bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 09.10.2024
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
Слушай новината

От запад на изток ще има временни увеличения на облачността и на отделни места, главно в Западна България, ще превали краткотраен дъжд. В сутрешните часове на места по северното крайбрежие ще има ниска облачност или мъгла. Ще духа умерен вятър от югозапад, който след обяд временно ще се ориентира от запад-северозапад. Минималните температури ще са между 6° и 12°, в София – около 8°, на морския бряг - от 14° до 18°, а максималните- между 22° и 28°, в София – около 22°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. В сутрешните часове на места, главно по северното крайбрежие, ще има ниска облачност или мъгла. След обяд облачността временно ще се увеличи. Ще духа умерен вятър от югоизток, който привечер ще започне да се ориентира от югозапад. Максималните температури ще бъдат от 21° до 24°. Температурата на морската вода е 21°-22°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

И в планините от запад на изток ще има временни увеличения на облачността и на отделни места, главно в масивите в Западна България, ще има валежи от дъжд. Ще духа силен вятър от югозапад, който след обяд ще започне да се ориентира от запад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 17°, на 2000 метра - около 11°.

В четвъртък времето ще бъде предимно слънчево. В по-голямата част от страната ще е почти тихо и сутринта на места в низините, котловините и около водните басейни ще бъде мъгливо. В повечето райони минималните температури ще бъдат между 10 и 15°, а максималните - между 25° и 30°. В петък облачността ще се увеличи и на места в Западна и Централна България ще превали. Температурите ще останат почти без промяна, но след обяд ще започне захлаждане.

През почивните дни ще има променлива облачност, по-често значителна в събота, когато в южните и източните райони от страната ще има и валежи. Вятърът от северозапад временно ще се усили, в неделя ще отслабне и ще се ориентира от север. Температурите ще се понижават.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Два златни и един бронзов медал за България от Европейската купа по спортни танци
Два златни и един бронзов медал за България от Европейската купа по спортни танци