НОВИНИ

Слави Бинев: Смятам, че бяхме ограбени с два медала

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:34, 10.04.2021
Чете се за: 00:48 мин.
Други спортове
слави бинев смятам бяхме ограбени два медала

Президентът на Българската Федерация по таекуондо (олимпийска версия) Слави Бинев коментира представянето на българските състезатели до момента на европейското първенство, което се провежда в София.

Бинев сподели, че по принцип е най-лесно да бъде хвърлена вината върху реферите, но смята, че родните таекуондисти са били лишени от два медала от европейското първенство.

"Най-лесно е да се обвиняват реферите. Това е мое, лично мнение, но аз съм предубеден. Осъзнавам този факт, но …смятам, че бяхме ограбени с два медала. Казвам го най-отговорно. Дори чужденци ми се обадиха и казаха, че трябва да си поговорим малко по въпроса. Когато силите са изравнени, един много малък жест може да прати нещата в една или в друга посока. Аз не искам никой да ни подарява нищо. Направих много сериозна забележка, по мой начин. Сигурен съм, че тя е била отчетена. Това е факт. Не можем да върнем времето, можем да си извадим само поуки."

Президентът на родната федерация допълни, че голямата цел пред националния ни отбор е спечелването на квота за Олимпиадата в Токио и заради това усилията са насочени към предстоящата европейската олимпийска квалификация.

"Нашите най-големи усилия са насочени към европейската олимпийска квалификация. В момента ние правим експеримент с изключително млади състезатели на европейското. За мен това е един тестови турнир, колкото и невероятно да звучи това, защото всъщност голямата ни амбиция е да пратим човек на Олимпиадата и да влезем в зоната на А отборите", допълни Бинев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Остава слънчево и топло
Остава слънчево и топло
Започва традиционното изложение на цветя в Китай
Започва традиционното изложение на цветя в Китай