Слави Трифонов: Защо ГЕРБ не приеха мажоритарна система преди близо 5 г.

от БНТ
10:21, 16.04.2021
Чете се за: 02:12 мин.
Политика
слави трифонов герб приеха мажоритарна система близо
Слушай новината

Политическа партия ГЕРБ явно има намерение да внесе в Парламента законопроект за промяна на избирателната система от пропорционална на мажоритарна. И защо сега? Това написа във Фейсбук лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов.

Ето какво още написа Слави Трифонов:

"Защо ГЕРБ не приеха мажоритарната система преди близо 5 години, когато имаха властта и когато на законно проведен референдум 2 милиона и половина български граждани пожелаха избирателната система да бъде мажоритарна? Къде бяха близо 5 години Тома Биков, Десислава Атанасова, Цвета Караянчева, Бойко Борисов, цялата тази група мастити български законотворци?

Е, отговорът е много прост - когато имат проблем да загубят властта си, тези хора тупкат топката.

Така както пожелаха промяна на Конституцията чрез Велико народно събрание, само и само да се спасят от протестите. Тогава номерът мина, щото Народното събрание беше друго.

За да се въведе мажоритарна избирателна система, се изисква сигурен Парламент, защото е необходимо много време за изчистване на избирателните списъци, създаването на 240 едномандатни райони на базата на тези списъци и още един куп технологични въпроси. И те изискват време. А на ГЕРБ им трябва точно това в момента - време. Но ГЕРБ няма да получат време. Те са токсична партия, която трябва да изчезне от полето на българския политически живот.

И при един сигурен, спокоен и уверен Парламент веднага ще се случи това, заради което въобще беше създадена партия "Има такъв народ", а именно - въвеждане на мажоритарна избирателна система. Всичко по реда си."

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
България с двама дебютанти днес на Световното по бокс в Полша
България с двама дебютанти днес на Световното по бокс в Полша
Гимнастиците тръгват за Европейско първенство с надежди за втора олимпийска квота
Гимнастиците тръгват за Европейско първенство с надежди за втора олимпийска квота