НОВИНИ

Славия и Арда ще определят първия финалист за Купата на България

bnt avatar logo
от Калоян Николов
09:03, 13.04.2021
Чете се за: 01:24 мин.
Български футбол
славия арда определят първия финалист купата българия

Днес започват решителните мачове-реванши от полуфиналите на турнира за Купата на България. Днес от 18:30 ч. на стадиона в столичния квартал "Овча купел" един срещу друг се изправят отборите на Славия и Арда в битка, която ще определи първия финалист в тазгодишното издание на надпреварата.

Преди седмица двата тима направиха нулево равенство в Кърджали и оставиха развръзката от сблъсъка да се реши тази вечер в София.

Домакините от Славия направиха треньорска рокада непосредствено преди един от най-важните мачове за сезона. Слабите резултати на тима под ръководството на руския специалист Александър Тарханов и реалната опасност от изпадане във Втора Лига, принудиха президентът Венцислав Стефанов да предприеме това решително действие. Така начело на "белите" отново застана бившият наставник на тима Златомир Загорчич, с когото се раздели през лятото на 2020 година.

Именно сърбинът бе треньорът, който донесе последната Купа на България във витрината на Славия. Той изведе "белите" до трофея през 2018 година във финала срещу Левски спечелен след изпълнение на дузпи. При официалното си представяне вчера Загорчич заяви, че амбицията му е отново да триумфира тук.

"Белите" ще опитат да достигнат до трети финал в последните 10 години и общо 12-и в историята си. Клубът вече има 8 купи във витрината си и мечтае за още едно отличие. В същото време Арда пише история с тазгодишното си участие в турнира. Отборът от Кърджали за пръв път е на 1/2-финал и очевидно ще е за пръв път и на финал, ако успее днес да отстрани Славия.

Двата тима си размениха по една победа в сблъсъците си в първенството. Арда спечели през есента в Кърджали с 2:1, а столичани отговориха с победа с 3:2 в "Овча купел" през пролетта.

Домакините довечера нямат кадрови проблеми преди мача. Така Загорчич ще избере оптимален състав. Най-вероятно той ще заложи на Вуцов на вратата и пред него Патев, Гандри, Христов и Антовски в защита. Дост и Тасевски ще действат в средата на терена, а Макрилос ще изпълнява ролята на плеймейкър. Стоев и Кирилов ще оперират по двете крила, а Димитров ще бъде на върха на атаката.

В Арда проблемите не са малко. Контузени са Русакис Стоев, Ганев и Атанасов. Все още не е ясно състоянието на Коконов, но надеждите са той да може да играе. Така треньорът Николай Киров се очаква да заложи на Караджов на вратата, Лозев, Петков, Крумов и Георгиев в защита. Котев и Мартинов ще са опорните халфове, а Делев и Коконов ще запомнат на двете крила. Йорданов ще води атаката, а Руменов ще бъде зад гърба му.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Михаил Околийски: Не може да бъде поставена втора доза от различна ваксина
Михаил Околийски: Не може да бъде поставена втора доза от различна ваксина
Дъжд отложи първия мач на Григор Димитров в Монте Карло за днес
Дъжд отложи първия мач на Григор Димитров в Монте Карло за днес