НОВИНИ

Славия изравни на 10 от Берое в края

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:16, 21.02.2021
Чете се за: 01:06 мин.
Футбол
славия изравни берое края

Отборите на Славия и Берое завършиха наравно 1:1 в Стара Загора в среща, в която домакините играха от 68-та минута с човек по-малко след изгонването на Крум Стоянов, което дойде при аванс за заралии.

Старозагорци започнаха много силни и още в третата минута пропуснаха да поведат в резултата, след като Еривалдо стреля неточно от близко разстояние.

Все пак по-добрата игра на домакините даде резултат и в 12-та минута Гаюс Макута се разписа след подаване на Георги Ангелов от ъглов удар.

Десет минути по-късно Радослав Кирилов беше близо до това да изравни резултата, но неговият опит премина над вратата.

Шест минути след почивката гостите отново получиха добра възможност за изравняване чрез Емил Стоев, който засече с глава центриране, но Генадий Ганев плонжира и изби топката.

В 58-ата минута отново стража на Берое трябваше да се намесва след удар на Мартин Сораков.

Берое отговори със скоростна атака, която завърши с подаване по тревата към Мартин Камбуров. Нападателят пропусна топката и тя стигна до Александър Цветков, но той стреля в аут.

В 66-ата минута Кийлън Лебон проби през отбрана на гостите и излезе очи в очи със Светослав Вуцов, но вратарят на столичани спря пробива на французинът.

Само минута след този момент домакините останаха с човек по-малко след втори жълт картон на Крум Стоянов, който удари с лакът съперников играч при борба за висока топка.

Останали с 10 човека, заралии успяваха да поддържат аванса си в продължение на 20-ина минути преди Карлос Охене да игра с ръка в наказателното поле, което доведе до дузпа за Славия.

Резервата Ивайло Димитров се нагърби с отговорността и ознаменува своето завръщане на терена с гол, който донесе и точката за "белите" на Александър Тарханов.

За полузащитникът това бе първи мач от месец август насам, когато в двубой срещу ЦСКА, футболистът получи тежка травма.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Защо бременните жени не трябва да се ваксинират срещу COVID-19
Защо бременните жени не трябва да се ваксинират срещу COVID-19
Над 50 000 евакуирани във Филипините заради приближаваща буря
Над 50 000 евакуирани във Филипините заради приближаваща буря