НОВИНИ

Славия надви Хебър у дома и се изкачи до 10-ото място в Първа лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:44, 13.04.2024
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
славия надви хебър дома изкачи ото първа лига
Слушай новината

Славия победи с 3:1 отбора на Хебър Пазарджик в среща от 29-ия кръг на българската Първа лига, която се изигра на стадион "Александър Шаламанов" в София.

По този начин "белите" прекъснаха серията си от пет поредни двубоя без успех в шампионата и се изкачиха временно на 10-ата позиция в класирането с 33 точки, като продължават битката с Берое за последното място във втората четворка, която във фазата на плейофите ще определи крайното подреждане на тимовете от 7-а до 10-а позиция.

Междувременно момчетата на Любослав Пенев засега остават 12-и с 30 пункта и със сигурност в следващия етап от първенството ще се борят за своето оцеляване в родния елит.

Днешният мач в столицата започна ударно за състава на Славия, който бе напът да поведе след малко повече от три минути игра, когато Галин Иванов получи подаване от Виктор Генев, но след преглед на ситуацията с ВАР се установи, че последният е бил в нередовна позиция и голът беше отменен.

Все пак на футболистите на Златомир Загорчич не им се наложи да чакат дълго, за да открият резултата, тъй като в 10-ата минута Иван Минчев беше точен за 1:0, възползвайки се от асистенция на Ертан Томбак.

Малко преди края на първото полувреме гостите от Пазарджик стигнаха до изравнително попадение чрез Стефан Цонков, което обаче не беше зачетено заради дискусионна засада, въпреки че преди топката да достигне до играча на Хебър с нея игра Владимир Николов от Славия.

В крайна сметка преднината на домакините оцеля, а след точно час игра тя бе удвоена от Мартин Георгиев, който се оказа най-съобразителен при едно разбъркване в противниковото наказателно поле.

"Гробарите" все пак върнаха интригата в срещата в 65-ата минута, когато изстрел на Олексей Збун рикошира в тялото на бранител на столичани и влетя неспасяемо във вратата на Светослав Вуцов.

Четвърт час преди края на двубоя обаче "белите" окончателно си подпечатаха трите точки след гол на Мартин Сораков, който се разписа с диагонален удар по земя.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Международен научен фестивал за ученици в Американския колеж
Международен научен фестивал за ученици в Американския колеж
Протест в Дюлинския проход заради лошото състояние на пътя
Протест в Дюлинския проход заради лошото състояние на пътя