НОВИНИ

Славия обърна Левски на „Герена“ с гол в 89-ата минута, Ивелин Попов изпусна дузпа за „сините“

bnt avatar logo
от Калоян Николов
19:29, 12.11.2022
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
славия обърна левски bdquoгеренаldquo гол ата минута ивелин попов изпусна дузпа bdquoсинитеldquo
Снимка: ПФК Левски
Слушай новината

Отборът на Славия постигна обрат от 0:1 до 2:1 при визитата си на Левски в двубой от 18-ия кръг на Първа лига.

Срещата на стадион „Георги Аспарухов“ стартира с попадение на Славия още в третата минута, когато Галин Иванов пусна извеждащо подаване по земя към Ахмед Ахмедов зад отбраната на „сините“. Нападателят на „белите“ овладя, нахлу в наказателното поле и с изстрел покрай стража Пламен Андреев се разписа в долния десен ъгъл на вратата. Голът, обаче, бе отменен след намеса на ВАР, тъй като Ахмедов е бил в положение на засада.

Все пак резултатът в двубоя бе открит в 20-ата минута от Левски. Цинами комбинира с Уелтън на левия фланг, който почти от аутлинията в наказателното поле на Славия центрира топката на границата на вратарското поле, където непокритият Ивелин Попов с глава се разписа в горния десен ъгъл на стража Светослав Вуцов.

„Сините“ получиха правото да изпълнят дузпа в 54-ата минута, след като изстрел на Уелтън се отби в ръката на капитана на „белите“ Галин Иванов в пеналтерията на гостите. Зад топката застана голмайстора Попов, който стреля в долния десен ъгъл, но вратарят Вуцов изби топката в корнер.

Славия изравни резултата в 77-ата минута, когато Емил Стоев центрира от ъглов удар в наказателното поле на Левски, Абдулахи Шеху игра с глава, но предостави топката на Емил Виячки, който с воле от точката за изпълнение на дузпа се разписа в долния десен ъгъл на вратаря Андреев.

„Белите“ направиха пълен обрат в 89-ата минута, когато Галин Иванов нахлу в наказателното поле на Левски и с пета върна топката на границата на пеналтерията, където връхлитащият Ерол Дост с мощен изстрел се разписа в долния десен ъгъл на вратата.

В класирането Славия събра актив от 32 точки и се изкачи на четвъртото място, на три пункта зад третия ЦСКА 1948. Левски пък остава на шестата позиция с 29 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Икономическият растеж на България - прогнозите на генералния секретар на ОИСР
Икономическият растеж на България - прогнозите на генералния секретар на ОИСР
Драстично поскъпване и при месото и млякото: как оцелява родното производство?
Драстично поскъпване и при месото и млякото: как оцелява родното производство?