НОВИНИ

Славия (Прага) подчини Лудогорец на "Хювефарма Арена" в откриващия кръг на Лига Европа

Чехите си тръгнаха от Разград с трите точки след победата с 2:0.

bnt avatar logo
от Константин Джаркин
00:00, 26.09.2024
Чете се за: 03:37 мин.
Спорт
Славия Прага
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Лудогорец стъпи на криво в първия си мач от обновената групова фаза на втория по сила европейски клубен турнир Лига Европа. Възпитаниците на Захари Сираков отстъпиха на Славия Прага с 2:0 на "Хювефарма Арена". "Орлите" бяха по-добрия отбор в първите 20 минути, но впоследствие чехите стабилизираха играта си в защита и се възползваха от положенията си, за да си тръгнат с трите точки от Разград.

В 5-ата минута българският шампион стигна до първото си добро положение. Кайо Видал остана очи в очи с вратаря Антонин Кински, след като бе изведен от Руан Круз, но бразилецът бе изключително неточен.

В 19-ата минута "орлите" отново заплашиха вратата на чешкия си съперник, след като се пребориха за топката в средата на игрището, а Рик Джонатан стреля опасно от дистанция, но ударът му също мина встрани от вратата на гостите.

Само минута по-късно Славия Прага също имаше шанс да открие резултата след центриране на Конрад Уалем, адресирано към Ел Хаджи Малик Диуф, но сенегалецът не успя да предизвика реакция на Серджио Падт.

В 37-ата минута все пак българският шампион се пропука и допусна резултата да бъде открит. Двама от защитниците на Лудогорец не се разбраха кой да се противопостави на Томаш Хори, което даде достатъчно време на двуметровия нападател да подаде към измъкналия се Матей Юрашек, който се позабави, но вкара топката в мрежата на нидерландеца Падт с първия точен удар на чехите.

В добавеното време на първата част "орлите" си помислиха, че са изравнили резултата, благодарение на левия бек Сон, но главният съдия Жером Брисар видя нарушение на испанеца.

Гостите стигнаха до първото добро положение през второто полувреме, когато след малко повече от час игра Лукаш Провод намери левия уинг-бек Диуф, но 19-годишният сенегалец не показа нужното хладнокръвие да завърши ситуацията.

За сметка на това от последвалия корнер Славия Прага удвои резултата. Именно чеха Провод намери сънародника си Моймир Хитил по перфектен начин в наказателното поле, а влезлият като резерва нанесе неспасяемо воле във вратата на Серджио Падт.

Чехите можеха да направят резултата класически само пет минути по-късно, когато Хитил центрира към друга резерва на гостите Ондрей Лингър, но Падт спаси с крак.

Докрая на двубоя "орлите" не успяха да отправят по-сериозно предизвикателство пред стража Кински и така не успяха да зарадват домакинската публика в Разград.

Следващото европейско предизвикателство за Лудогорец ще бъде гостуване на друг чешки съперник - Виктория Пилзен на 3 октомври, когато Славия Прага също ще изиграе своя мач - домакинство на нидерландския Аякс.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слънчево и топло време в четвъртък
Слънчево и топло време в четвъртък
Кирил Десподов се появи от пейката при загубата на ПАОК от Галатасарай в Лига Европа
Кирил Десподов се появи от пейката при загубата на ПАОК от Галатасарай в Лига Европа