НОВИНИ

Славия взе ценни три точки след обрат срещу Арда

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:25, 27.02.2021
Чете се за: 00:48 мин.
Футбол
славия взе ценни три точки обрат арда

"Белите" изоставаха с 1:2 на стадиона в квартал "Овча Купел", но въпреки това намериха сили да стигнат до крайния успех, с който те събраха 16 точки, отдалечавайки се на три пункта от дъното на родната Първа Лига.

За гостите от Кърджали пък това беше първа загуба в шампионата от месец септември насам, когато отстъпиха при гостуването си на Черно море във Варна.

Началото на двубоя в София също бе позитивно за тях, след като те поведоха в резултата след 16 минути игра, благодарение на Тонислав Йорданов, който се възползва от центриране на Александър Георгиев.

Секунди по-късно обаче домакините изравниха чрез новото си попълнение Питър Макрилос. Австралиецът шутира от въздуха извън наказателното поле, изненадвайки стража на Иван Караджов, за да направи резултата 1:1.

Пет минути преди почивката пък Румен Руменов с глава отново изведе Арда напред след подаване на Спас Делев.

В 55-та минута Димитър Рангелов комбинира с Георги Вълчев, който съумя да отбележи, възстановявайки за втори път паритета в срещата.

Пълният обрат бе завършен в 72-та минута, когато точен отново беше Макрилос, който този път бе изведен в отлична позиция от Дарко Тасевски.

За Славия това беше първи успех от 10 декември 2020 година, когато "белите" се наложиха с 2:1 при гостуването си на Ботев във Враца.

Арда пък пропусна да се изравни по точки с 3-ия в класирането Локомотив (Пловдив) и остава на 4-то място с актив от 35 точки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бойко Борисов: Лятото трябва да отбележим 3% ръст
Бойко Борисов: Лятото трябва да отбележим 3% ръст
НЗОК и лекарите си затварят очите за тежко заболяване
НЗОК и лекарите си затварят очите за тежко заболяване