НОВИНИ

След акцията на ГДБОП: Трима задържани, иззети са 230 кг марихуана, 7.6 кг амфетамин и 1 кг кокаин

bnt avatar logo
от БНТ
17:56, 31.07.2024
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Специализирана операция на служители на ГД „Борба с организираната престъпност“ е проведена на територията на София през вчерашния и днешния ден. Трима са задържани в хода на действията за пресичане на дейността на организирана група, извършваща трафик, разпространение и държане на наркотични вещества, предприети в условията на неотложност.

При извършените претърсвания на пет адреса и три моторни превозни средства са иззети различни по вид големи количества наркотични вещества - кокаин, екстази, хероин, амфетамини и марихуана. В луксозен имот в столицата са открити най-много от количествата: 230 кг марихуана; 20 кг пръскана билка; 1 кг кокаин; 7,600 кг амфетамин; 0,550 кг каптагон (таблетки); 2 кг екстази (таблетки); 2000 бр. семена за марихуана; 10 г хероин. Освен наркотичните вещества са намерени също 3 туби с химично вещество за пръскане на билка, 3 професионални вакуум машини, различни материали за вакуумиране и електронна везна.

Според първоначалните оценки откритите наркотични вещества са за милиони левове, като точната стойност предстои да бъде установена в хода на производството. Според експерти цената на иззетите наркотици на „черния пазар“ е многократно по висока от цените на съдопроизводството.

Материалите по случая са докладвани в Софийската градска прокуратура и е образувано досъдебно производство. С прокурорско постановление на тримата арестувани е наложено задържане за срок до 72 часа.

Действията по разследването продължават под надзора на прокуратурата.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иван Любичич подаде оставка като треньор на френския национален отбор по тенис заради лоши резултати
Иван Любичич подаде оставка като треньор на френския национален отбор по тенис заради лоши резултати