НОВИНИ

След бурни дебати: Отхвърлиха Бойко Рашков за шеф на Комисията за контрол над службите

Николай Минков
от Николай Минков
10:28, 05.09.2024 (обновена)
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Снимка:
Слушай новината

След повече от час бурни дебати парламентът отхвърли предложението на ПП-ДБ Бойко Рашков да оглави Комисията за контрол над службите за сигурност и прилагането и използването на специалните разузнавателни средства.

Против кандидатурата му гласуваха от ГЕРБ-СДС, ДПС, ИТН и "Възраждане".

Петър Петров, "Възраждане": "Идвахте да ни се молите за подкрепа на това решение да може да изберем г-н Бойко Рашков на позицията на тази комисия, защото знаете, че без нашата подкрепа - на "Възраждане", това решение няма да мине".

Николай Денков, ПП-ДБ: "Г-н Рашков има биография, която го прави изключително подходящ за тази цел. Ние не се молим. Предлагаме решения. Всеки, който смята, че това решение е правилно, трябва по съвест да го гласува. Това, което искам ясно да кажа е, че никой от нас вносителите не е ходил да се моли на едни или на други".

Георг Георгиев, ГЕРБ-СДС: "Как човекът с незаконните арести, човекът с пачките и пуделите, човекът със среща с контрабандистите, човекът с градинаря, как този човек го направихте шеф на Комисията за контрол на службите за сигурност. Кои служби за сигурност може да контролира този човек!?"

Тошко Йорданов, председател на ПГ на ИТН: "Ако има някакъв морал във вас, това нещо Рашков няма да е председател на тази комисия. Нямате друг начин. Другият начин е вярно да ме подгоните с чадъра, но не ви съветвам. Подгонете ме и ще видите какво ще стане с чадъра и къде ще се намери след това във вас".

Бойко Рашков, ПП-ДБ: "Ни най-малко ми е мечта да бъда председател на тази комисия. Г-н Тошко Йорданов и неговия съратник неслучайно са изправени вече пред българския съд за подобни изказвания".

Вижте повече в прякото включване на Николай Минков.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Окончателно: Забранява се търговията и употребата на вейпове от деца под 18 г.
Окончателно: Забранява се търговията и употребата на вейпове от деца под 18 г.
Започна обновяването на пешеходните пътеки около училищата във Варна
Започна обновяването на пешеходните пътеки около училищата във Варна