НОВИНИ

Горещо в почти цялата страна и в четвъртък

опасно горещо време
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
06:55, 05.09.2024
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Ще бъде предимно слънчево. В следобедните и вечерните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и главно в планинските райони ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от изток-североизток, в Североизточна България умерен от север-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 29° и 35°, в София около 30°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен север-северозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 27° и 29°. Температурата на морската вода e около 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще преобладава слънчево време, но около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 23°, на 2000 метра около 16°.

В петък и събота над по-голямата част от страната сутрин ще бъде предимно слънчево. В часовете около и след обяд и до полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. В петък на повече места в Западна България, а в събота в цялата страна, ще има краткотрайни валежи, в отделни райони с гръмотевици. Температурите постепенно ще се понижават.

В неделя и понеделник ще има повече слънчеви часове, а валежите ще са на по-малко места, първият ден главно в планините и в югоизточните райони, вторият ден в Западна България.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рома се похвали с Матс Хумелс
Рома се похвали с Матс Хумелс