НОВИНИ

След дълго чакане жители на „Предел“ махала сами си изградиха мръсен канал

bnt avatar logo
от БНТ
07:36, 10.08.2021
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Жители на „Предел“ махала в Благоевград събраха пари и сами си изградиха мръсен канал. Причината е, че от години чакат такъв да бъде направен от общината и ВиК, но до момента това така и не е се случило.

След като от над 20 години семействата чакат съдействие от институциите за изграждане на мръсен канал, преди месец те решили сами да се справят с проблема. Мръсният канал е прокопан само за седмица.

Каналът, изграден от хората, може да се окаже незаконен. От ВиК дружеството и общината в Благоевград нямат никаква информация за него.

"За да се изгради част от една такава инфраструктура, говорим такъв обект, подлежи на разрешителен режим. Необходимо е първо да бъде изготвен проект, първо да има по-скоро изходни данни, изработен проект, след това този проект да бъде съгласуван с ВиК, с общината. В дружеството не е постъпвало такова искане за съгласуване или одобрение", каза Росица Димитрова, управител на ВиК-Благоевград.

"Определено можете да бъдете сигурни, че не са законни, нормални диаметрите на канализацията, както и поради липса на проекти е незаконно сглобена самата канализация", каза инж. Павел Павлов - главен експерт във ВиК на Община Благоевград.

Имотите на улица „Липа“ са вкарани в регулация, но от общината обясниха, че за да се направи законна канализация и да се асфалтира улицата, първо трябва да бъдат отчуждени частите от имотите, влизащи в проекта за улицата.

Репортер: Владислава Миланова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожарът край Кремиковци е овладян, но все още има тлеещи огнища
Пожарът край Кремиковци е овладян, но все още има тлеещи огнища
Последно сбогом с Радосвет Радев
Последно сбогом с Радосвет Радев