НОВИНИ

След инцидента в Копривщица: Пред БНТ разказва пътник от авариралия автобус

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
20:46, 06.08.2022
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Още един пътен инцидент, при който по чудо няма пострадали. 50 пътници бяха евакуирани успешно снощи от автобус, пропаднал на понтонен мост над река в Копривщица. С автобуса към Търговище са се прибирали спечелилите медал участници в първия ден на фолклорния фестивал.

Причина за инцидента е грешка на шофьора. Бързата намеса на полицията е предотвратила по-тежък инцидент, разказа един от пътниците специално за "По света и у нас".

При качването на временен понтонен мост, който осигурява достъпа на автобуси до паркинга за фолклорния фестивал в Копривщица, шофьорът не успява да уцели коловоза. Едната задна гума се пука.

"При това пропадане се чу ужасен тътен, автобусът се заклати много наляво и надясно и се създаде абсолютна паника в автобуса", заяви Боян Гинев, пътник в катастрофиралия автобус.

Автобусът е бил пълен, част от хората по-възрастни, имало е и деца. Всички изходи на превозното средство са се оказали над реката.

"На мястото се притекоха органите на реда, полиция, които осигуриха нормалното излизане от автобуса", допълни Боян Гинев.

Пътниците в автобуса са от фолклорна група от района на Търговище, която е участвала във фестивала в Копривщица. Спечелили награда и се прибирали, когато е станал инцидентът.

"От общината, от организаторите на фестивала, понеже ние сме от участниците, никой не дойде да ни попита как сте, не дойде и медицинско лице", каза още Боян Гинев.

Фирмата превозвач е осигурила друг автобус и групата се е прибрала.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Черно море надви 10 от Берое за трета победа през сезона
Черно море надви 10 от Берое за трета победа през сезона
Димитров и Рубльов стартират срещу шампионите от Уимбълдън на двойки на Мастърса в Монреал
Димитров и Рубльов стартират срещу шампионите от Уимбълдън на двойки на Мастърса в Монреал