НОВИНИ

След скандала в Благоевград: Знамена и тонколони няма да се съхраняват в общината

bnt avatar logo
от БНТ
08:30, 12.08.2020
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

Клип, показващ как протестиращите от Благоевград прибират в сградата на общината озвучителна техника и знамена след проведен протест, предизвика интерес и коментари в социалните мрежи.

Видеото е заснето от Александър Петков от Благоевград, който на последните месни избори се яви като кандидат за общински съветник от листата на ПП ГЕРБ. Авторът на видеоклипа е прикачил и текст с въпроси, отправени директно към кмета на областния град Румен Томов за това каква е неговата роля в организацията на протестите.

"Безотговорно е от страна на общината да разрешава подобно нещо. Не сме информирани дали има разрешителни документи за съхраняването на такива материали. Тук говорим не само за знамена и колони, тук говорим и за плакати, които ползват протестиращите. Община Благоевград се ползва за логистичен център на протестиращите. Протестите вече не са граждански, политизират се вече", заяви в Сутрешния блок на БНТ инж. Росица Димитрова - ръководител на общинската структура на ПП ГЕРБ в града, и добави: "Ние от ГЕРБ не толерираме тези протести."

Според Калоян Ханджийски - общинският съветник от ДСБ, заснет на видеото, "това е абсурдно".

"Членове на ГЕРБ се възмутиха от нещо напълно нормално. Помолихме охраната заради силния дъжд да приберем една колона и две знамена. Стояха във фоайето на общината, не пречили на никого. Тази сграда е обществена и трябва да служи на гражданите Благоевград. Това е цялата драма", обясни случилото се Ханджийски.

Заместник-кметът на общината Любен Милев пък заяви, че има разрешение техниката да се прибере в сградата.

"Тази сграда е на всички граждани на общината независимо срещу кого протестират... Докато управлява този екип в общината, сградата ще бъде отворена за всички", подчерта той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 Реставрираха иконостаса на църквата "Свети Никола" в Бачковския манастир
Реставрираха иконостаса на църквата "Свети Никола" в Бачковския манастир
Бул. "Данаил Николаев" е най-натоварената отсечка заради блокадите в София
Бул. "Данаил Николаев" е най-натоварената отсечка заради блокадите в София