Служител на Държавно горско стопанство е организатор на купона с полицаи край Сандански

от БНТ
12:16, 17.02.2021
Чете се за: 01:37 мин.
Регионални
служител държавно горско стопанство организатор купона полицаи сандански
Слушай новината

РЗИ - Благоевград издирва участниците в тайния купон, който се е провел в заведение в курортна местност над Сандански и за който БНТ съобщи още вчера.

От клип, разпространен в социалните мрежи, стана ясно, че в празненството са участвали и полицейски служители. Срещу тях тече и вътрешна проверка от ОД на МВР Благоевград.

Заради нарушението на противоепидемичните мерки на собственика на заведението в местността „Попина лъка“ ще бъде наложена глоба от 500 до 2000 лева. Санкционирани ще бъдат и участниците в купона, като те ще трябва да заплатят между 300 и 1000 лева.

От Държавното горско стопанство в Сандански са изискали писмени обяснения на техния служител, който е сочен като организатор на купона.

Мъжът събрал приятели да отпразнуват раждането на детето му.

"За нас е нарушена заповед на министъра на здравеопазването, освен това е нарушен и етичния кодекс на Югозападното държавно предприятие. Поради тази причина изисках от помощник лесничея писмени обяснения, дал съм му два дни срок да ги представи. След това най-вероятно ще вземем мерки и според Кодекса на труда ще му бъде наложено някакво наказание", каза за БНТ директора на ДГС Сандански Симеон Ефремов.

Автор: Станислава Христова

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Започва затопляне на времето от днес
Започва затопляне на времето от днес
Фандъкова пита район "Триадица" и ЧЕЗ как подават ток по незаконен кабел
Фандъкова пита район "Триадица" и ЧЕЗ как подават ток по незаконен кабел