НОВИНИ

Провериха сигнал за празнуващи полицаи в Сандански

bnt avatar logo
от БНТ
07:29, 17.02.2021 (обновена)
Чете се за: 01:30 мин.
Регионални
Слушай новината

РЗИ Благоевград издирва участниците в таен купон, който се е провел в заведение в курортна местност над Сандански. От клип разпространен в социалните мрежи стана ясно, че в празненството са участвали и полицейски служители. Срещу тях тече и вътрешна проверка от полицията в Благоевград.

Заради нарушението на противоепидемичните мерки на собственика на заведението в местността „Попина лъка" ще бъде наложена глоба от 500 до 2000 лева. Санкционирани ще бъдат и участниците в купона, като те ще трябва да заплатят между 300 и 1000 лева.

"Това е обект с обществено предназначение, който е регистриран като търговски обект, което по заповедта на министъра на здравеопазването не може да работи, не може да допуска посетители в салона или в търговската площ. Ако се докаже, че наистина е имало хора в това заведение, което противоречи на заповедта на министъра, независимо дали са служители на полицията или цивилни граждани, и има вариант да се съставят актове на физически лица, ще бъдат съставени. Както и на управителя на заведението подлежи на санкция", каза директорът на РЗИ Благоевград доктор Калоян Калоянов.

Вижте още във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вандали рушат спирките в Русе
Вандали рушат спирките в Русе
Какви умения по киберсигурност придобиват курсантите във Военноморското училище?
Какви умения по киберсигурност придобиват курсантите във Военноморското училище?