Мъск покани Путин на личен разговор - къде и как ще си говорят?

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
20:44, 16.02.2021
Чете се за: 02:15 мин.
Любопитно
Слушай новината

Какво е Clubhouse - определят го като най-горещата начинаеща бизнес идея за 2021. Мрежата без цензура, приложението, което не печели нищо, но инвеститори го оценяват на над 1 млрд. долара. Това е виртуалното място, където Илон Мъск иска да си говори лично с руския президент Владимир Путин, а от Москва коментираха, че идеята е интересна.

Само с покана, само с глас и само за потребителите на определена операционна система - част от изискванията за приложение, наречено Clubhouse. То съществува от около година, но вече има над 5 милиона души, изтеглили приложението, което значи потенциални потребители.

Идеята е проста - създават се различни "стаи", в които може да се говори на всякакви теми - директно, без модератор, но говорейки и в реално време. Записите не са разрешени. Стаите могат да са затворени или отворени, можеш да бъдеш само слушател. След приключване на разговора - стаята изчезва, нищо не се пази или архивира.

Влизането в елитния клуб е с покана, която може да се купи.

Именно в Clubhouse екстравагантният предприемач Илон Мъск покани президента на Русия на разговор. А това се случи през профила в туитъра на основателя на "Спейс Екс" и "Тесла", като част от посланието беше на руски.

От Кремъл отговориха.

"Като цяло това е много интересно предложение. Но трябва да проучим какво се има предвид. Така че първо ще проверим за какво става дума, след това ще реагираме", заяви Дмитрий Песков.

Не е ясно за какво Мъск иска тайно да си говори с Путин. Но Clubhouse набира популярност. А в престижния онлайн вариант на клубовете за дебати вече членуват известни личности от сферата на бизнеса, киното, музиката, политиката.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Започва да прониква по-топъл въздух
Започва да прониква по-топъл въздух
Виктория представи трета поредна песен, претендент за "Евровизия" 2021
Виктория представи трета поредна песен, претендент за "Евровизия" 2021