НОВИНИ

Мъск покани Путин на личен разговор - къде и как ще си говорят?

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
20:44, 16.02.2021
Чете се за: 02:15 мин.
Любопитно
Слушай новината

Какво е Clubhouse - определят го като най-горещата начинаеща бизнес идея за 2021. Мрежата без цензура, приложението, което не печели нищо, но инвеститори го оценяват на над 1 млрд. долара. Това е виртуалното място, където Илон Мъск иска да си говори лично с руския президент Владимир Путин, а от Москва коментираха, че идеята е интересна.

Само с покана, само с глас и само за потребителите на определена операционна система - част от изискванията за приложение, наречено Clubhouse. То съществува от около година, но вече има над 5 милиона души, изтеглили приложението, което значи потенциални потребители.

Идеята е проста - създават се различни "стаи", в които може да се говори на всякакви теми - директно, без модератор, но говорейки и в реално време. Записите не са разрешени. Стаите могат да са затворени или отворени, можеш да бъдеш само слушател. След приключване на разговора - стаята изчезва, нищо не се пази или архивира.

Влизането в елитния клуб е с покана, която може да се купи.

Именно в Clubhouse екстравагантният предприемач Илон Мъск покани президента на Русия на разговор. А това се случи през профила в туитъра на основателя на "Спейс Екс" и "Тесла", като част от посланието беше на руски.

От Кремъл отговориха.

"Като цяло това е много интересно предложение. Но трябва да проучим какво се има предвид. Така че първо ще проверим за какво става дума, след това ще реагираме", заяви Дмитрий Песков.

Не е ясно за какво Мъск иска тайно да си говори с Путин. Но Clubhouse набира популярност. А в престижния онлайн вариант на клубовете за дебати вече членуват известни личности от сферата на бизнеса, киното, музиката, политиката.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започва да прониква по-топъл въздух
Започва да прониква по-топъл въздух
Жорди Кайседо на линия за ЦСКА в мача срещу Черно море
Жорди Кайседо на линия за ЦСКА в мача срещу Черно море