НОВИНИ

Започва да прониква по-топъл въздух

bnt avatar logo
от БНТ
20:59, 16.02.2021
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Вижда се краят на леденото време в страната. От утре с югозападен вятър малко по малко ще се затопля - отначало през деня, но в четвъртък вече и сутрешните температури ще са по-високи.

Поглед към времето до края на месеца показва, че по-голяма вероятност за валежи има около 25 и 28 февруари, в Северна и Западна България - предимно от сняг, на югоизток - от дъжд.

Жълт код за ниски сутрешни температури е в сила обаче и утре в 5 области от Югозападна България. В котловините там ще паднат и до минус 14 градуса, в останалата част от страната ще са предимно между минус 10° и минус 5°. През по-голямата част на деня ни очаква слънчево време.

Със слаб до умерен югозападен вятър ще прониква по-топъл въздух, температурите ще започнат да се повишават и максималните в повечето места ще са между 3° и 8°, малко по-ниски в североизточните райони - 1-2 градуса над нулата.

Слънце следобед и облаци в планините от Западна и Централна България, но почти без валежи. Ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад. Температурите по върховете ще са по-високи в сравнение с днес. По-топло ще бъде и в курортите, с температури около и малко над нулата. Опасността от лавини извън обработените писти остава висока.

Оправдаха се прогнозите за сняг и в най-южната балканска столица. Атина попадна в необичаен снежен капан.

Утре над южните и източните райони от полуострова през по-голямата част от деня ще е слънчево, докато в северозападните райони ще започнат валежи. Облачно и с валежи ще е в Централна Европа. Във Великобритания и на Пиренейския полуостров също ще превали.

У нас повишението на температурите ще продължи, като най-топло ще е през почивните дни. Превалявания ще има в четвъртък и в неделя, в петък вероятността е малка, а с най-много слънце ще е в събота.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Али Соу: За мен бе чест да нося екипа на ЦСКА, никога няма да забравя това семейство
Али Соу: За мен бе чест да нося екипа на ЦСКА, никога няма да забравя това семейство
Мъск покани Путин на личен разговор - къде и как ще си говорят?
Мъск покани Путин на личен разговор - къде и как ще си говорят?