НОВИНИ

Сменят тактиката на издирване на изчезналия в Перник Емил Боев

bnt avatar logo
от Татяна Йорданова
16:17, 02.02.2023
12960
Чете се за: 03:20 мин.
У нас
смeнят тактиката издирване изчезналия перник емил боев
Слушай новината

Шести ден без следа от изчезналия по време на "Сурва" Емил Боев. Властите и доброволците сменят тактиката на издирване на младия мъж, който е видян за последно в нощта на 28 срещу 29 януари.

Последният разговор с 25-годишния Емил Боев е бил в 3.00 ч. сутринта в Перник. Разговарял е със свой приятел, но си е тръгнал разстроен и афектиран. От този момент нататък на въпросът къде може да е отишъл отговаря един запис от камера, на който се вижда, че около 4.00 часа сутринта Емил е в района на ферма в края на града.

В ПЕРНИК ИЛИ ИЗВЪН ГРАДА?

От първия ден на издирването досега, близките са прегледали стотици камери. Според Мартин вероятността Емил да е извън града е все по-малка, тъй като издирвателната акция в околностите на Перник не е дала резултат. През последните 5 дни в търсенето са се включили и доброволци, и професионалисти от полицията и пожарната. Използвани са термодронове. Водолази са влизали в реките и езерата, но следа от Емил не е намерена.

"Ние лично обходихме поне три пъти квадратен километър около вилата, и доста маршрути отвъд, в този период от последните 4 дена. От сега нататък ще търсим из града, защото имаме доказателства, че са налице всички шансове той да е в Перник. След обстоен и многоброен поглед над записа от ранчото в гората се вижда, че Емил има голям шанс да тръгва надолу, обратно към града", казва брат му Мартин Боев.

СМЯНА НА ТАКТИКАТА

Днес близките и всички доброволци в акцията сменят тактиката на издирване:

"Отправяме апел към хората в Перник - да ни съдействат в издирването, тъй като започваме да търсим Емил във всеки блок, включително в мазетата. Издирваме само в часовете между 10.00 и 22.00 часа, за да не притесняваме хората през нощта. Придружават ни екипи на полицията и пожарната”, споделя Мартин.

Всички действия по издирване в жилищните блокове и къщи ще се случват под ръководството на полицията. Това потвърди и кметът на Перник Станислав Владимиров:

"Полицията е водеща в това издирване и е препоръчително гражданите да съдействат само ако виждат, че е в екипа от издирващи има и представител на органите на реда".

ПРИЗИВ И КЪМ ДОБРОВОЛЦИТЕ

На своята Фейсбук страница Мартин Боев публикува специален инструктаж, с който предупреждава всички, които искат да се включат в издирването, как да помогнат, без да излагат и себе си на опасност.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Юноша на Локомотив Пловдив подписа първия си професионален договор с клуба
Юноша на Локомотив Пловдив подписа първия си професионален договор с клуба
Гергана Топалова отпадна на осминафиналите на турнир по тенис в Анталия
Гергана Топалова отпадна на осминафиналите на турнир по тенис в Анталия