НОВИНИ

Снимка на генерал Суровикин се появи за първи път след опита за бунт на "Вагнер"

снимка генерал суровикин появи първи път опита бунт вагнер
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
22:05, 04.09.2023
Чете се за: 01:50 мин.
По света
Слушай новината

Нова снимка, на която изглежда е заснет руският генерал Сергей Суровикин, който изчезна от публичното пространство след краткия опит за бунт на наемническата групировка "Вагнер" през юни, беше публикувана днес в социалните мрежи от известна руска телевизионна водеща, предаде Ройтерс.

"Генерал Суровикин е жив и здрав, у дома със семейството си в Москва. Снимката е направена днес", написа към снимката водещата Ксения Собчак.

Ройтерс не може да потвърди автентичността на снимката, която показва мъж със слънчеви очила и шапка да върви заедно с жена, която прилича на съпругата на Суровикин - Анна.

Москва: Суровикин не се намира в нито един следствен арест

Много медии предадоха, че Суровикин е изпаднал в немилост в Кремъл и е бил разследван за възможно съучастие в бунта на "Вагнер". Агенция РИА Новости съобщи миналия месец, че той е отстранен от поста на началник на въздушно-космическите сили, а на поста временно е назначен заместникът му Виктор Афзалов.

Суровикин, на когото беше прикачен прякорът "Генерал Армагедон" по време на руската военна намеса в гражданската война в Сирия, за кратко беше назначен да ръководи руската инвазия в Украйна, преди тази роля да бъде поверена през януари на началника на генералния щаб на руските въоръжени сили Валерий Герасимов, припомня Ройтерс.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Ню Йорк таймс": Ким Чен-ун планира да се срещне с Путин в Русия този месец
"Ню Йорк таймс": Ким Чен-ун планира да се срещне с Путин в Русия този месец
Три жертви и трима души са в неизвестност след проливните дъждове в Испания
Три жертви и трима души са в неизвестност след проливните дъждове в Испания