НОВИНИ

Собственикът на Евертън се извини на феновете след тежкия сезон

собственикът евертън извини феновете тежкия сезон
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
12:43, 09.06.2022
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Собственикът на Евертън Фархад Мошири се извини на привържениците на „карамелите“, след като клубът се размина с изпадането в предпоследния кръг от сезона във Висшата лига. Драматичен обрат над Кристъл Палас с 3:2 удължи престоя на мърсисайдци във висшия футболен ешелон на 69 години.

Но този положителен край на сезона за възпитаниците на Франк Лампард не прикри проблемите, които почти изпратиха Евертън във второто ниво на английския футбол за първи път от 1954 насам.

Кампанията започна с противоречивото назначение на бившия мениджър на Ливърпул Рафаел Бенитес, който бе уволнен едва 200 дни по-късно, след като спечели само един от пет шампионатни двубоя. Докато Мошири не се обърна към испанеца, който подкрепи да застане начело на клуба въпреки опасенията от ръководството, бизнесменът призна за грешки.

Сред тях били и тези при трансферите. Евертън се сдоби с редица играчи за големи суми, които впоследствие се оказваха неуспешни, след идването на Мошири на власт през 2016.

„Бяха направени грешки и заради тях искам да се извиня на всички Вас. Сезонът ни не беше достатъчно добър и трябва да се справяме по-добре. Отдадени сме да не повтаряме същите грешки отново, включително това как невинаги сме харчили мъдро значително количество пари. Вие ни дадохте невероятна подкрепа, която ни помогна да прескочим трапа, когато имахме нужда, и ние трябва да ви отвърнем със същото и да покажем уроците, които сме си взели. Докато не можем да отречем невероятната вечер, когато обърнахме резултата от 0:2, за да си осигурим сензационна победа и да гарантираме 69-и пореден сезон във висшия футболен ешелон на Англия миналия сезон, това не трябва да замаскира факта, че се представихме под нивото си в един изключително предизвикателен сезон. Вие не заслужавахте това разочарование и страх през изминалата кампания“, сподели Мошири в отворено писмо до запалянковците на клуба.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радостин Василев: Решението е взето - четиримата министри на "Има такъв народ" подават оставки
Радостин Василев: Решението е взето - четиримата министри на "Има такъв народ" подават оставки
Димана Колева: Европейската лига по конен спорт е напълно нов проект
Димана Колева: Европейската лига по конен спорт е напълно нов проект