НОВИНИ

Софийският районен съд решава законно ли е задържането на Борисов

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
10:02, 14.04.2022 (обновена)
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Софийският районен съд решава законно ли е задържането на Бойко Борисов. Очаква се в ранния следобед съдебният състав да обяви дали е законосъобразна заповедта за задържането на бившия премиер.

Адвокатът му изтъкна, че няма посочени конкретни факти в основанията за задържането. Юрисконсултите на Националната полиция от своя страна твърдят, че в заповедта е цитирано досъдебното производство, където фактите и обстоятелствата са посочени.

"Едно от основанията, сочени от юрисконсултите на ГДНП е, че задържането е било задължително с оглед г-н Борисов да не пречи на провеждането на разследването, на действията по разследването. В периода предхождащ неговото задържане и съпътстващ неговото задържане са извършени действия по разследването от некомпетентен орган. Т.е. тези действия поначало нямат доказателствена стойност. И категорично не се е налагало неговото задържане", каза за БНТ Станислава Каракушева, адвокат на Бойко Борисов.

До 30 дни Софийският районен съд ще реши законен ли е арестът на Владислав Горанов

На 17 март лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов, бившият финансов министър Владислав Горанов и бившият началник на пресслужбата на Борисов Севделина Арнаудова бяха задържани за 24 часа в ареста, а на следващия ден бяха освободени без да им бъдат повдигани обвинения. Те бяха отведени по повод образувано производство за изнудване, свързано с Васил Божков, който е разследван по много обвинения.

Адвокатът Менко Менков внесе жалби срещу задържането им. На 28 март тримата бяха разпитани пред прокурор и следовател.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Катастрофа затвори част от Околовръстното на София
Катастрофа затвори част от Околовръстното на София
Земетресение с магнитуд 4,7 по Рихтер в района на о.Крит
Земетресение с магнитуд 4,7 по Рихтер в района на о.Крит