НОВИНИ

Солскяер след разгрома: Това е най-мрачният ден

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:28, 24.10.2021
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
солскяер разгрома мрачният ден
Слушай новината

Наставникът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер пое отговорността за разгромното поражение от Ливърпул и сподели, че това е най-мрачният ден за него, откакто той е начело на "червените дяволи".

По-рано днес Юнайтед беше разгромен на своя "Олд Трафорд" с 0:5 от големия си съперник Ливърпул.

"Не е лесно да се каже нещо друго, освен това, че днес е най-мрачният ден, който съм имал, откакто водя тези играчи. Не бяхме достатъчно добри както като индивидуалности, така и като отбор. Не можем да даваме на тим като Ливърпул такива възможности, но го направихме, за съжаление. Цялостното представяне не беше достатъчно добро. Третият гол реши мача. Отговорността е моя. Аз избрах начина, по който да подходим в този двубой. Не бяхме достатъчно клинични и оставяхме много пространства на съперника", сподели Солскяер след срещата.

Норвежецът допълни още, че неговия отбор трябва да преодолее този момент възможно най-бързо.

"През миналия сезон загубихме с 1:6 от Тотнъм, но за мен това е много, много по-лошо, защото аз съм манчестърско момче. Мога само да кажа, че трябва да преодолеем това възможно най-бързо. Стигнахме далеч като отбор, извървяхме дълъг път. Твърде близо сме, за да се откажем сега. Знаем, че сме на дъното и се чувстваме зле от това. Нека видим докъде ще стигнем", завърши 48-годишният специалист.

Днешният разгром пък вероятно отново ще постави под сериозна въпросителна оставането на Оле Гунар Солскяер начело на "червените дяволи".

Бърз преглед назад в историята показва, че това е най-тежката домакинска загуба за Манчестър Юнайтед в съперничеството им с Ливърпул, което датира още от 1894 година.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Боксьорите ни научиха пътя към медалите на Световното в Белград
Боксьорите ни научиха пътя към медалите на Световното в Белград
Рекорд на Гинес: Литовец престоя над 3 часа в лед
Рекорд на Гинес: Литовец престоя над 3 часа в лед