НОВИНИ

Сон повежда Южна Корея на Мондиала в Катар

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:19, 12.11.2022
Чете се за: 03:27 мин.
Спорт
сон повежда южна корея мондиала катар
Слушай новината

Голямата звезда и капитан на националния отбор на Южна Корея Хюн-мин Сон беше включен в състава за Световното първенство в Катар, въпреки че през миналата седмица претърпя операция на скулата.

Селекционерът на азиатската страна Пауло Бенто разкри, че не е наясно кога играчът на Тотнъм ще започне тренировки със своите съотборници в националния отбор и допълни, че най-важното в момента е звездата на тима да се възстанови възможно най-добре.

В същото време самият Хюн-мин Сон използва профила си в Инстаграм, за да благодари на всички за изказаната подкрепа през последната седмица.

"Просто исках да отделя малко време, за да благодаря на всички за съобщенията за подкрепа, които получих през последната седмица. Прочетох толкова много от тях и наистина, наистина ви оценявам всички. В труден момент получих много сила от вас. Да играя за страната си на Световното първенство е мечтата на толкова много деца, които растат, точно както беше и една моя. Няма да пропусна това за нищо на света. Нямам търпение да представя нашата красива страна. Ще се видим скоро", написа капитанът на Южна Корея.

Азиатската страна ще участва на своето 10-то поредно Световно първенство, като този път момчетата на Пауло Бенто попаднаха в група Н с отборите на Португалия, Гана и Уругвай.

Ето го и списъка с футболисти на Южна Корея за Мондиала в Катар:

Вратари: Ким Сун-гю (Ал Шабаб), Джо Хюн-ву (Улсан Хюндай), Сон Бум-кюн (Джонбук Хюндай Моторс);

Защитници: Ким Юн-гвон (Улсан Хюндай), Ким Джин-су (Джонбук Хюндай Моторс), Хон Чул (Даегу ФК), Ким Мин-джае (Наполи), Квон Кюн-вон (Гамба Осака), Ким Моон-хван (Джонбук Хюндай Моторс), Ким Тае-хван (Улсан Хюндай), Чо Ю-мин (Даежон), Йоон Джон-гю (ФК Сеул);

Халфове: Хюн-мин Сон (Тотнъм), Ву-йон Ю (Ал Сад), Лий Джае-сун (Майнц 05), Хий-чан Хван (Уулвърхемптън), Чан-хун Квон (Гимчеон), Ин-беом Хван (Олимпиакос), Сан-хо На (ФК Сеул), Юн-хо Сон (Шандонг), Сюн-хо Пак (Джонбук Хюндай Моторс), Мин-кю Сон (Джонбук Хюндай Моторс), Ву-йон Джо (Фрайбург), Кан-ин Лий (Майорка);

Нападатели: Уй-джо Хван (Олимпиакос), Гю-сюн Чо (Джонбук Хюндай Моторс)

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Демерджиев: Задържаният за подкуп граничар е искал процент от обществена поръчка
Демерджиев: Задържаният за подкуп граничар е искал процент от обществена поръчка
Педри: Ако Испания не спечели Световното първенство, нека Меси успее
Педри: Ако Испания не спечели Световното първенство, нека Меси успее