НОВИНИ

Соня Момчилова беше преизбрана за председател на СЕМ

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
12:22, 20.04.2023 (обновена)
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
соня момчилова беше избрана председател сем
Слушай новината

Досегашният председател на СЕМ Соня Момчилова беше преизбрана за още един едногодишен мандат. Първият ѝ мандат приключва на 28 април. Момчилова беше избрана на четвъртото гласуване с обикновено мнозинство. Кандидатурата ѝ беше единствената и предложена от Габриела Наплатанова.

Снимки: БТА

По закон, за да бъде избран председател на СЕМ на първите три гласувания, той трябва да събере две трети от гласовете на членовете на регулатора. Това не се случи и се премина към четвърто гласуване, при което за избор е необходимо само обикновено мнозинство.

За Момчилова гласуваха Габриела Наплатанова и Галина Георгиева. Против беше Пролет Велкова, а Симона Велева се въздържа. Така с три гласа "за" Соня Момчилова беше избрана за нов мандат. Момчилова каза, че ще продължи политиката СЕМ да е гарант за независимостта на българските медии.

"Ние ще продължим да се стремим и да преследваме резултати по отношение на това репутацията на СЕМ твърдо да остане такава, каквато мисля я отвоювахме, а именно за гарант на вашата работа. За това да работите спокойно, да бъдете насърчавани в обективната си професионална и независима дейност", каза Соня Момчилова.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров се разболя и отказа мача с Алекс Де Минор
Григор Димитров се разболя и отказа мача с Алекс Де Минор
Томас Тухел: Бяхме равностойни на най-добрия отбор в Европа
Томас Тухел: Бяхме равностойни на най-добрия отбор в Европа