НОВИНИ

СОС се събира на извънредно заседание на 27 февруари

В дневния ред са включени три важни доклада

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
13:23, 23.02.2024
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
вижда краят сагата избора председател сос
Снимка: БТА
Слушай новината

Председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров свиква извънредно заседание другия вторник, 27 февруари от 10.00 часа.

В дневния ред са включени доклади от изключителна важност, които не търпят отлагане, посочва Петров. Първият е от кмета на София Васил Терзиев относно участие на районните администрации в проекти по процедура "Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд".

"Точката бе внесена и като извънредна по време на вчерашното заседание, но новото мнозинство успя да я отложи и отново бе блокирана възможността софиянци да санират своите сгради с помощта на европейски средства. Очаквам във вторник колегите от всички политически формации в градския парламент да подходят отговорно, защото всички ние дължим на столичани съдействие за решаване на проблемите им, за каквото ни гласуваха доверие на местните избори", посочва председателят.

Ще бъде разгледан и доклад от заместник-кметовете Надежда Бобчева и Никола Барбутов относно кандидатстване на Столичната община по програма "Околна среда" за отпускане на средства за инвестиции в техническото подобряване на системата на Зоологическата градина.

Третият доклад, който очаква одобрение от съвета е отново на Барбутов, който е и зам.-кмет по европейски политики, международна дейност и туризъм. Целта е Столичната община да има възможност да кандидатства за безвъзмездно финансиране по програма "Техническа помощ".

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хебър привлече сенегалския централен нападател Шейх Диаманка
Хебър привлече сенегалския централен нападател Шейх Диаманка
Делян Кючуков и Жаклин Михайлов бяха отличени на годишната церемония на спортните журналисти "Люпи и Мичмана"
Делян Кючуков и Жаклин Михайлов бяха отличени на годишната церемония на спортните журналисти "Люпи и Мичмана"