НОВИНИ

Спартак намери печелившата формула срещу Левски

Плевенчани сразиха "сините" и подхванаха серия в НБЛ

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
21:15, 28.10.2024
Чете се за: 03:52 мин.
Спорт
левски спартак плевен нбл
Снимка: НБЛ
Слушай новината

Спартак Плевен намери пътя към своя втори пореден триумф в НБЛ. Селекцията на Любомир Минчев матира Левски с 96:81 в среща от четвъртия кръг, изиграна в зала "Триадица". Първото полувреме предложи поделено надмощие, но през второто плевенчани демонстрираха доста по-добро лице в офанзивен план и до финалната сирена не се огънаха, нанасяйки второ последователно поражение на състава, воден от Константин Папазов.

От редиците на спартаклии липсваше Брет Рийд. от своя страна "сините" останаха без Димитър Маринчешки в хода на мача, тъй като изчерпа лимита си от 5 лични нарушения.

Срещу името на "синьо-белите" личат две победи и една загуба, а столичани са с един успех и три поражения.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Spartak Pleven (@bcspartakpleven)


Откриващите минути се превърнаха парада на точните стрелби и това даде предпоставки на двата отбора да вървят ръка за ръка. Димитър Маринчешки, Златин Георгиев и Асен Великов се превърнаха в главните оръжия за домакините, докато от другата страна Дерек Кълвър, Крис Кийлинг и Трей Хоулел им опонираха подобаващо Скамейката на „сините“ обаче влезе действие в края на встъпителния период и по този начин си издействаха точка актив.

Маринчешки и Кълвър често излизаха на сцената в началото на следващата десетка, в която статуквото рядко се нарушаваше. Все пак първият имаше последната дума и това се оказа достатъчно столичани да се оттеглят в съблекалнята при 42:41 в тяхна полза.

Обичайните заподозрени от първото полувреме излязоха на сцената и в хода на третата част. Пробуждане на Крис Минков и краткотрайно избухване на Хоулел предоставиха възможността на плевенчани да се настанят на лидерската позиция, както и да си извоюват 10-точков аванс след 30 минути игрово време.

Светкавичните атаки, завършени от Кийлинг и Хоулел, дадоха предпоставки на „синьо-белите да останат в ролята на убедителни лидери при откриването на заключителната четвърт. „Сините“ заложиха на зонова преса, а Андон Вачев и Великов се погрижиха да им оставят вратичка за обрат. Впоследствие Милен Захариев, Амад Ранд и Кийлинг се оказаха на точното място в точното време, за да подсигурят победата на тима от Плевен.

Трей Хаоулел запали искрата за Спартак със своите 23 точки, 6 борби и 5 успешни шута зад дъгата. Дерек Кълвър остави на сметката си 22 и 12 овладени под двата ринга топки, Крис Кийлинг (5 овладени под двата ринга топки и 10 асистенции) и Амад Ранд се разписаха с по 15 точки.

Андон Вачев отговори за Левски със 17 точки и 5 борби. Димитър Маринчешки финишира с 16 и 9 овладени под двата ринга топки, Асен Великов завърши с 13 точки. Златин Георгиев наниза 12, Станимир Маринов реализира 10.

На 2 ноември (събота) Спартак ще домакинства на Берое Стара Загора, докато два дни по-късно Левски ще има визита на Миньор 2015.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как се разпределят мандатите в новия парламент?
Как се разпределят мандатите в новия парламент?