НОВИНИ

Спартак Плевен остана на крачка от успешно начало в Европейската северна лига

Плевенчани показаха добро лице, но това не стигна срещу Валмиера

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
21:00, 25.09.2024
Чете се за: 03:42 мин.
Спорт
спартак плевен валмиера европейска северна лига
Снимка: bgbasket.com
Слушай новината

Спартак Плевен остана на крачка от успешно начало на новия сезон в Европейската северна лига. Селекцията на Любомир Минчев отстъпи пред Валмиера с 89:104 в среща от група А, изиграна в зала "Балканстрой". Българите показаха зъби и не бяха далече от мечтата за позитивен старт в турнира, но във финалните акорди латвийците нанесоха своя удар. Мачът за "синьо-белите" не доигра новият им капитан - Крис Минков, който бе изгонен заради две неспортсменски нарушения.

Следващият мач за Спартак в надпреварата ще бъде на 30 септември (понеделник), когато ще има визита на Опава. От своя страна баскетболистите на Николайс Мазурс могат да се похвалят с пълен актив от две победи, а на 8 октомври ще приемат Донар Грьонинген.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от ENBL (@enbleague)


По-солидното представяне в дефанзивен план и наличието на Дерек Кълвър под коша настаниха домакините на лидерската позиция в откриващите минути. Гостите намериха верните алгоритми в защита, а соловите изпълнения на Дакуан Смит и Дейвис Озерс се погрижиха равенството да светне на таблото. Амад Ранд и Крис Кийлинг обаче имаха последната дума, за да осигурят точка аванс на спартаклии в края на встъпителната четвърт.

Началото на следващата десетка бе подвластно на бързото темпо и честата смяна на водачеството. Милен Захариев и Килинг се попаднаха под светлините на прожекторите за „синьо-белите“, докато от другата страна Смит бе за замесен във всичко най-интересно. Впоследствие латвийците вдигнаха оборотите в нападение и това им донесе частичен успех, оттегляйки се в съблекалнята при 44:40.

Точните стрелби на Артис Ате, Озерес и Смит оставиха отбора от Валмиера в по-добра изходна позиция на старта на третата част. Светкавичен отговор на Виктор Геров, Захариев и Кийлинг, както и ново събуждане в дефанзивен план, постепенно поставиха ново равенство. Все пак Ростислав Новицки и Оарас Брензис направиха така, че гостите да си извоюват 5-точков актив след 30 минути игрово време.

Драма не липсваше и в откриващите моменти на заключителната четвърт. Трей Холоуел, Крис Минков и Кълвър дадоха надежда на спартаклии да погледнат смело към обрата, но Ате и Брензис ги отказаха от тези намерения с няколко бързи далечни снаряда, за да осигурят нужната доза спокойствие на латвийците до финалната сирена.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от ENBL (@enbleague)

Дерек Кълвър блесна със своите 19 точки и 6 борби за Спартак. Крис Кийлинг се отчете с 16 и 6 асистенции, Амад Ранд и Милен Захариев се разписаха с по 12 точки.

Дакуан Смит бе над всички за победителите с 22 точки. Ростислав Новицки и Калиел Спиър (12 борби и 5 асистенции) нанизаха по 17, Оярс Брензис добави 15, включително и 5 успешни шута отвъд дъгата.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България се включи отново в Нощта на литературата
България се включи отново в Нощта на литературата
Спортни новини 25.09.2024 г., 20:50 ч.
Спортни новини 25.09.2024 г., 20:50 ч.