НОВИНИ

Спартак Плевен се спъна срещу чехи в Европейската северна лига

Втора грешна стъпка за баскетболистите на Любомир Минчев на европейска сцена

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
20:50, 30.09.2024
Чете се за: 03:12 мин.
Спорт
Спартак Плевен се спъна срещу чехи в Европейската северна лига
Снимка: БК Спартак Плевен / BC Spartak Pleven/Facebook
Слушай новината

Спартак Плевен допусна втори пореден грешен ход през новия сезон в Европейската северна лига. Селекцията на Любомир Минчев отстъпи пред Опава с 68:83 среща от група А, изиграна в зала "Опава". Спартаклии дадоха отпор през немалка част от мача, но в крайна сметка останаха далече от победата срещу състава, воден от Петър Чудек.

"Синьо-белите" все още не знаят какво е успех в турнира и срещу името им личат две загуби, а за чехите това бе първи мач. Следващата среща за Спартак в надпреварата ще бъде на 22 октомври, когато ще домакинства Нюкасъл Ийгъл, докато ден по-късно Опава ще има визита на Тарту.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от ENBL (@enbleague)


Откриващите минути преминаха под знака на слабата резултатност. Симон Пърсил и Роб Хауърд бяха отговорни за повечето точки на домакините, докато от другата страна Крис Кийлинг и Бред Рийд влязоха в ролята на главни действащи лица. Това обаче не спря чехите да си издействат точка актив в края на встъпителния период.

Ян Свандрлик, Лудек Юречка и Мирослав Квапил подхванаха силна серия от 20-5 за участника в чешкия елит, който без особени проблеми намери пътя към двуцифрената разлика в хода на следващата десетка. Гостите рядко намираха подобава отговор, а точният мерник на Франтисек Вана вдъхнови отбора от Опава да се оттегли в съблекалнята при 39:26.

Свандрлик напомни за себе си и на старта на третата част, запазвайки инерцията на домакините. „Синьо-белите“ показаха признаци на живот и чрез точния мерник на Трей Холоуел, както и наличието на Дерек Кълвър, върнаха усещането за интрига. Последва краткотрайна лекция на Хауърд и това помогна на чехите да си издействат 16-точков актив след 30 минути игрово време. В заключителната четвърт отборът от Опава даде да се разбере, че този път няма намерение да допуска нови колебания и сложи точка на спора.

Трей Холоуел блесна за Спартак с 20 точки, включително и с 4 точни шута отвъд дъгата. Дерек Кълвър (11 борби) и Бред Рийд (9 овладени под давата ринга топки се разписаха с по 14 точки. Крис Кийлинг се отчете с 11 и 5 овладени под двата коша топки.

Лудек Юречка бе над всички за победителите със 17 точки и 5 тройки. Роб Хауърд регистрира 16 и 13 борби, Франтисек Вана реализира 13.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Да бягаш с кауза: Продуцентът от БНТ Гери Василева завърши успешно първия от 6 международни маратона
Да бягаш с кауза: Продуцентът от БНТ Гери Василева завърши успешно първия от 6 международни маратона
Шаби Алонсо: Милан не трябва да доминира, за да бъде опасен
Шаби Алонсо: Милан не трябва да доминира, за да бъде опасен