НОВИНИ

Спартак Плевен се справи с Балкан Ботевград в НБЛ

В своята зала "Балканстрой" момчетата на Любомир Минчев пропиляха аванс от 19 точки срещу шампиона, но въпреки това намериха правилния път към успеха с 90:81

спартак плевен справи балкан ботевград нбл
bnt avatar logo
от БНТ
21:25, 05.03.2024
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Спартак Плевен записа драматична победа в Първата шестица на Националната баскетболна лига (НБЛ), надигравайки у дома състава на Балкан Ботевград с 90:81.

В своята зала "Балканстрой" момчетата на Любомир Минчев изиграха силно първо полувреме, в което в един момент те се откъснаха в резултата с 19 точки. Впоследствие обаче те допуснаха да загубят тази преднина и за кратко дори се озоваха догонващи в началото на последния период, но в крайна сметка спартаклии намериха правилния път към успеха.

И двата отбора влязоха предпазливо в срещата, но добрите изяви на Талиб Занна позволиха на домакините да приключат първия период с малък аванс при 22:18. В началото на втората четвърт няколко бързи нападения за плевенчани позволиха на Спартак да дръпнат чувствително при 46:27, но до почивката пробуждане на Илиян Пищиков помогна на гостите да намалят пасива си и така вторите 10 минути завършиха с едноцифрена преднина за "синьо-белите" - 47:38.

След подновяването на играта битката бе равностойна, като състезателите на Ботев отказаха да се предадат и в края на третата част се доближиха на само два пункта от своя съперник (59:61), ала в края тройка на Цветомир Чернокожев вдигна отново разликата на две притежания в полза на домакините 64:59.

Момчетата на Небойша Кнежевич обаче бързо стопиха изоставането в началните епизоди на решителния период и дори осъществиха пълен обрат, за да излязат напред при 65:64. Последваха равностойни минути на паркета, в които резултатът на няколко пъти премина през равенство, но в края още една тройка на Чернокожев вдъхна импулс в играта на плевенчани, за да стигнат те до крайната победа в двубоя.

Талиб Занна и Алекс Ломакс станаха най-резултатни за спартаклии с по 17 точки, като нигериецът добави и 11 борби, оформяйки "дабъл-дабъл".

В същото време за ботевградчани 18 пункта реализира Димитър Димитров, а Йордан Минчев завърши с "дабъл-дабъл" - 17 пункта и 12 борби

След днешната победа тимът на Спартак Плевен вече е с баланс 18-6 и временно изпревари Рилски спортист в битката за второто място в подреждането, докато Балкан Ботевград заема 4-а позиция с показатели 14-9.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Референдум": Повечето българи смятат, че ще има нов кабинет, но няма да изкара пълен мандат
"Референдум": Повечето българи смятат, че ще има нов кабинет, но няма да изкара пълен мандат
Българка с трансплантиран бял дроб спечели злато на световен зимен турнир
Българка с трансплантиран бял дроб спечели злато на световен зимен турнир