НОВИНИ

Спас Джевизов се присъедини към ЦСКА 1948

спас джевизов присъедини цска 1948
Снимка: ПФК ЦСКА 1948
bnt avatar logo
от БНТ
16:27, 01.11.2021
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Едно от най-големите имена в историята на ЦСКА - Спас Джевизов, вече официално е част от ЦСКА 1948. Това оповестиха от столичния на тим, допълвайки, че легендарният нападател ще заеме позицията на главен скаут на клуба.

Ето и изявлението на ЦСКА 1948 за назначаването на Джевизов:

"Едно от най-големите имена в червената история - Спас Джевизов, вече официално е част от ЦСКА!

Легендата ще заеме позицията главен скаут на клуба. С изключителния си опит и несравнимите си познания в сферата Джевизов ще спомага за набелязването на нови таланти, които да станат част от „червените“, както в първия състав, така и в дублиращия тим и отборите от детско-юношеската школа на ЦСКА.

Паметният централен нападател на „армейците“ посреща с ентусиазъм възможността да бъде част от клуба и да допринесе за привличането и изграждането на нови качествени български футболисти, които с гордост да носят червената емблема.

Като основни фактори, които повлияха на решението му да се присъедини към клуба, Джевизов посочи: честния път, който ЦСКА измина от ниските нива на българския футбол до efbet Лига с цел възраждане на червената идея, както и политиката на тима да залага смело на млади родни футболисти.

Спас Джевизов играе за ЦСКА между 1976 г. и 1984 г. Период, в който се превръща в един от незабравимите голмайстори на „червените“. Името му впоследствие пък е възпято в куп песни на армейската агитка.

Взима участие в 261 мача във всички турнири за отбора, в които вкарва впечатляващите 124 гола. Голмайстор на първенството за сезон 1979/80 с 21 гола. С екипа на България има 20 мача и 3 попадения. Полуфиналист за КЕШ през 1982 г. с ЦСКА, като записва 25 срещи и 4 гола в евротурнирите с червената фланелка. Той е четирикратен шампион на България, както и носител на Купата на страната. Играл е още за Ботев (Пловдив) и Омония (Никозия).

Като треньор е ръководил Омония (Никозия), ЦСКА, Хасково, Етър и Алки Ларнака. От 2012 г. до 2015 г. е директор на детско-юношеската школа на ЦСКА.

Клубът приветства с добре дошъл Спас Джевизов и му благодари, че избра да спомогне с професионализма и опита си за развитието на ЦСКА! Успех!".

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ръководителят на френския футбол поздрави Боби Михайлов: Преизбирането Ви е напълно заслужено!
Ръководителят на френския футбол поздрави Боби Михайлов: Преизбирането Ви е напълно заслужено!
Андре Токев остава в ареста
Андре Токев остава в ареста