НОВИНИ

Спасиха 250 имигранти във водите край Канарските острови

спасиха 250 имигранти водите канарските острови
bnt avatar logo
от БНТ
17:15, 27.06.2021
Чете се за: 01:55 мин.
По света
Слушай новината

Около 250 имигранти са били спасени в късния следобед вчера във водите близо до Канарските острови. Сред тях е имало много непълнолетни, а едно дете е закарано в тежко състояние в болницата в Тенерифе, предаде БНР.

В първата лодка, която е засечена през деня е имало 35 души. Те са забелязани от търговски кораб на повече от 100 километра от Ел Йеро. Около полунощ е пристигнала втора лодка с 57 мигранти. По-късно ферибот е подал сигнал, че на юг от Тенерифе е засякъл друга лодка с 59 души, от които 33 жени, 19 мъже и 7 деца. Едното от тях по-късно е транспортирано в болница в Тенерифе в тежко здравословно състояние.

След 22 часа са открити още три лодки: две в Гран Канария и една във Фуертевентура. Втората е била надуваема и е била относително близо до пристанището Гран Тарахал. В нея са открити 34 души. Те са обяснили на службите за спешна помощ, че са плавали в морето в продължение на 21 часа.

Към полунощ спасителните екипи са мобилизирани заради други две лодки на юг от Гран Канария. В първата е имало 18 млади мъже от Магреб, а във втората по данни на фотографа, заснел спасителната акция е имало около 50 души, включително няколко жени и деца.

Това е поредното нашествие на мигранти от Африка в Испания, при което за спасението им са мобилизирани всички гранични лодки, хеликоптери на Военновъздушните сили и части на Националната гвардия и Бърза помощ.

СНИМКИ: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Серина Уилямс няма да участва на Олимпиадата
Серина Уилямс няма да участва на Олимпиадата
Баща и син се удавиха в река Вит край Плевен
Баща и син се удавиха в река Вит край Плевен