Спазват ли се мерките срещу COVID в зъболекарските кабинети?

от БНТ
11:28, 22.11.2020
Чете се за: 00:48 мин.
У нас
Снимка: Pixabay

Няма спад в посещаемостта на стоматологичните кабинети в Благоевград, според стоматолози. Те предупреждават пациентите със симптоми да отложат посещението в кабинета, ако случаят не е спешен.

Стоматологът д-р Десислава Комитова не е спирала да лекува пациенти въпреки ситуацията с големия брой заразени от коронавирус в Благоевград. Наблюденията й показват, че пациентите са отговорни и когато имат здравословен проблем, отменят записаните си часове.

"Най-важното, което трябва да знаят пациентите е, че ние сме зад тях и могат да разчитат на нас в тази ситуация и да не се страхуват", каза д-р Десислава Комитова - стоматолог.

Стоматолозите уверяват също, че дезинфекцията в кабинетите е стриктна, спазват се и всички мерки за безопасност.

"Ние винаги сме били на първа линия стоматолозите, така че и преди COVID, съществуват и други заболявания, които са опасни и дезинфекцията в кабинетите винаги е била на високо ниво. Просто се стараем да няма струпване на пациенти в чакалнята, по-често проветряване, разбира се", заяви д-р Десислава Комитова - стоматолог.

Пациент, който е под карантина или е контактен на болен от коронавирус, е най-добре да не посещава стоматолога си, дори и при болка, съветват специалистите.

"Една болка може да бъде овладяна медикаментозно, може да бъде посъветван какво да направи, така че да отложи посещението", каза д-р Десислава Комитова - стоматолог.

Повечето от хората смятат, че посещението на зъболекарския кабинет, не крие риск от заразяване с коронавирус.

Зъболекари съветват хората при невъзможност да посетят кабинета за преглед да се обадят по телефона за консултация.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Аоияма завърши с успех турнира в Токио
Аоияма завърши с успех турнира в Токио
Три световни рекорда бяха подобрени на турнир в малък басейн в Будапеща
Три световни рекорда бяха подобрени на турнир в малък басейн в Будапеща