НОВИНИ

Облачността ще започне да намалява през нощта

bnt avatar logo
от БНТ
21:07, 21.11.2020
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

Оправдаха се очакванията за съвсем слаби превалявания днес предимно от дъжд, в планинските райони и в Предбалкана - от сняг.

В близките часове все още на места ще превалява, отново слабо, но още след полунощ облачността ще започне да се разкъсва и намалява и утре сутринта ще бъде още по-студено, в сравнение с днес. Минималните температури в повечето райони ще са между минус 3° и 3°, в София около минус 1°.

Максималните слабо ще се повишат и ще са в интервала от 7° до 12°, в София - около 7°. Вятърът ще отслабне и за разлика от днес, утре ще бъде предимно слънчево и почти тихо. В Източна България ще духа слаб северен вятър.

В планините повече облаци ще има в сутрешните часове, но след обяд ще бъде слънчево и по-топло от днес с максимални температури по най-високите върхове около минус 2°.

В планинските курорти - от 1° до 6°. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър, който през втората половина на деня ще се ориентира от северозапад.

В по-голямата част от Европа също ще преобладава слънчево време.
С валежи от сняг ще бъде в северните части от континента, а дъжд ще вали в Полша, Германия, както и в Европейска Русия. Ще продължат валежите и в южните райони от Апенините.

По-топло и предимно слънчево ще бъде утре и на Балканите. По-значителна ще се задържи облачността над Гърция, но ще е почти без валежи.

У нас, в началото на новата седмица облачността временно ще се увеличи. Дневните температури ще се повишат, но ще бъде ветровито. Във вторник вятърът навсякъде ще отслабне и през следващите два дни ще бъде почти тихо.

В равнинните части от страната сутрин на много места ще е мъгливо, но през деня в повечето райони видимостта ще се подобрява до предимно слънчево време. В планинските райони ще бъде слънчево, затоплянето там ще продължи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тийм пречупи Джокович и отново е на финал в Лондон
Тийм пречупи Джокович и отново е на финал в Лондон
Как джобен уред на български учени може да замени лабораториите за качество на водата
Как джобен уред на български учени може да замени лабораториите за качество на водата