НОВИНИ

Спецакция в Пазарджик: Разкриха 24 престъпления само за 3 дни, има задържани

Най-голям е делът на установените кражби

полиция
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
15:05, 11.12.2023
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

Мащабна специализирана полицейска операция на територията на цялата област Пазарджик. В рамките на 3 дни са извършени проверки на 1017 моторни превозни средства, на 1254 лица, 22 питейни и увеселителни заведения, 24 търговски обекта и 11 заложни къщи.

Установени 24 престъпления, образувани са 3 досъдебни производства по общия ред и 13 бързи производства. За срок от 24 часа с полицейски заповеди са задържани 13 човека.

Най-голям е делът на установените кражби. 5 от тях са от търговски обекти, по една джебчийска, на мобилен телефон и велосипед. Установен е и авторът на кражба на селскостопански животни във Велинградско.

Двама млади мъже от Пазарджик и село Мало Конаре са задържани заради притежаването на наркотици - синтетичен канабиноид. Установена е самоличността на трима извършили различни вандалски прояви, при които са нанесени щети на чуждо движимо и недвижимо имущество.

По време на инспекции в частни имоти е установено съхранението на общо 16 кубически метра незаконно добита дървесина.

При засилените проверки по пътищата са установени 4 случая на управление на МПС под въздействието на алкохол над 1,2 промила и един под въздействието на наркотични вещества. Иззет е един лек автомобил от провинил се шофьор, който е негова собственост.

През уикенда не са констатирани тежки престъпления или тежки пътнотранспортни произшествия, отчитат от Областната дирекция на МВР в Пазарджик.

Текст: Ангел Узунов

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хотел "Риц" върна на клиентка диамантен пръстен за 750 000 евро, открит в прахосмукачка
Хотел "Риц" върна на клиентка диамантен пръстен за 750 000 евро, открит в прахосмукачка
Лъчезар Коцев повика 14 баскетболистки за лагер в София
Лъчезар Коцев повика 14 баскетболистки за лагер в София