Специалният пратеник на Република Северна Македония за България пристига в София

от БНТ , Източник: БГНЕС
09:59, 11.01.2021
Чете се за: 01:52 мин.
По света
скопие изпраща владо бучковски специален пратеник софия
Снимка: БГНЕС
Слушай новината (бета)

Специалният пратеник на Република Северна Македония за България Владо Бучковски днес ще пристигне в София за преговори с българските политици.

Визитата ще продължи няколко дни. Бучковски бе в София в началото на декември. Тогава той бе приет от външния министър Екатерина Захариева, премиера Бойко Борисов и министъра на отбраната Красимир Каракачанов. Според македонските медии целта на визитата на Бучковски е възстановяване на доверието между двете страни и изпълнението на Договора за добросъседство и приятелство, който бе подписан на 1 август 2017 г.

Владо Бучковски бе назначен за специален пратеник на македонското правителство за България в началото на декември 2020 г.

Борисов на срещата с Бучковски: Сегашните и следващите поколения няма да простят, че не сме намерили компромис

Университетският професор и бивш председател на СДСМ винаги е подчертавал, че РС Македония няма друга алтернатива освен членството в Европейския съюз. ЕС е нашата стратегическа цел и затова трябва да се борим за началото на преговорите.

Радев на срещата с Бучковски: Не може идентичността на една държава да се гради върху омраза към друга

57-годишният Владо Бучковски бе министър на отбраната в широко коалиционния кабинет на премиера Любчо Георгиевски от 13 май до 26 ноември 2001 г. От 1 ноември 2002 до декември 2004 г. Бучковски отново влиза в правителството като министър на отбраната. Той бе министър-председател на Република Северна Македония от 15 декември 2004 г. до 26 август 2006 г. Той е юрист по образование.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Паднал електрически стълб блокира движението към Самоков
Паднал електрически стълб блокира движението към Самоков
Защо общински съветници бяха ваксинирани преди медиците на първа линия?
Защо общински съветници бяха ваксинирани преди медиците на първа линия?