НОВИНИ

Специалният пратеник на Република Северна Македония за България пристига в София

скопие изпраща владо бучковски специален пратеник софия
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
09:59, 11.01.2021
Чете се за: 01:52 мин.
По света
Слушай новината

Специалният пратеник на Република Северна Македония за България Владо Бучковски днес ще пристигне в София за преговори с българските политици.

Визитата ще продължи няколко дни. Бучковски бе в София в началото на декември. Тогава той бе приет от външния министър Екатерина Захариева, премиера Бойко Борисов и министъра на отбраната Красимир Каракачанов. Според македонските медии целта на визитата на Бучковски е възстановяване на доверието между двете страни и изпълнението на Договора за добросъседство и приятелство, който бе подписан на 1 август 2017 г.

Владо Бучковски бе назначен за специален пратеник на македонското правителство за България в началото на декември 2020 г.

Борисов на срещата с Бучковски: Сегашните и следващите поколения няма да простят, че не сме намерили компромис

Университетският професор и бивш председател на СДСМ винаги е подчертавал, че РС Македония няма друга алтернатива освен членството в Европейския съюз. ЕС е нашата стратегическа цел и затова трябва да се борим за началото на преговорите.

Радев на срещата с Бучковски: Не може идентичността на една държава да се гради върху омраза към друга

57-годишният Владо Бучковски бе министър на отбраната в широко коалиционния кабинет на премиера Любчо Георгиевски от 13 май до 26 ноември 2001 г. От 1 ноември 2002 до декември 2004 г. Бучковски отново влиза в правителството като министър на отбраната. Той бе министър-председател на Република Северна Македония от 15 декември 2004 г. до 26 август 2006 г. Той е юрист по образование.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цветана Пиронкова: Ще се видим в Мелбърн
Цветана Пиронкова: Ще се видим в Мелбърн
Защо общински съветници бяха ваксинирани преди медиците на първа линия?
Защо общински съветници бяха ваксинирани преди медиците на първа линия?