НОВИНИ

Спешни мерки срещу масовите сбивания искат от столични организации на заведенията

bnt avatar logo
от БНТ
08:12, 11.03.2024
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

След серията инциденти в столицата, в Министерството на вътрешните работи ще се проведе среща между министър Калин Стоянов и столични организации на заведенията, поискана от бранша с настояване за спешни мерки. Очаква се в срещата да участва и столичният кмет Васил Терзиев. Това съобщи в "Денят започва" Атанас Димитров - председател на Регионалната структура на хотелиерската и ресторантската асоциация в София. Той беше категоричен, че исканията им не са политически.

"Става въпрос за масовите сбивания на столичния булевард "Витоша" - съответно на 6 срещу 7 март и на 8 март. По тези случаи вече има и задържани като е установено, че не става въпрос за напрежение на расова основа. За нападението на бул. "Витоша" в сряда срещу четвъртък са арестувани двама чужди граждани, които не са мигранти, а конфликтът е от личен характер", посочи Атанас Димитров.

При втория случай от петък - с нападнати студенти от Великобритания е задържан 16-годишен български гражданин, който е известен на полицията за кражби и грабежи. От МВР още в събота засилиха полицейското присъствие в най-уязвимите райони на града. След засилване на проверките, само за денонощие са задържани над 100 души, но повечето от тях след това са освободени.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Завой надясно: Дясноцентриската коалиция печели изборите в Португалия
Завой надясно: Дясноцентриската коалиция печели изборите в Португалия
Хари Кейн е устремен към нови рекорди в Бундеслигата
Хари Кейн е устремен към нови рекорди в Бундеслигата