НОВИНИ

Спират големия строителен проект, свързан с пробива до Водната палата в Пловдив

недоволство пловдив заради строителен проект река марица
bnt avatar logo
от БНТ
16:01, 25.10.2022
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Големият строителен проект, свързан с пробива до Водната палата в Пловдив, предстои да спре, докато текат обсъжданията на неговата целесъобразност.

Това предложи днес кметът на града Здравко Димитров и неговият екип. Предложението ще се дебатира на утрешната извънредната сесия на Общинския съвет.

За да не се затруднява трафикът по време на престоя, движението до Водната палата ще бъде възстановено. До момента на изпълнителя са изплатени близо един милион лева, съобщи заместник-кметът Пламен Райчев.

От общинската администрация признаха, че до момента не е предоставена достатъчно публична информация за проекта на гражданите, но в Общинския съвет темата е била обсъждана многократно.

Кметът Здравко Димитров е категоричен, че проектът не застрашава сградите в района, но може да бъде коригиран, ако нуждите на пловдивчани налагат това.

Според главния архитект на града Ахрянов сред пропуските, които предстои да бъдат поправени, е непрекъсването на велоалеята на бул. "Марица-юг".

Търси се вариант алеята да бъде свалена покрай речното корито. Проектът ще се коригира от същата фирма, която го е направила. Ако един месец не стига, срокът ще бъде удължен.

Отсечените дървета ще бъдат компенсирани с ново озеленяване. Според инспекторите на РДНСК строителите са работили на алеята, въпреки че разрешение към този момент било издадено само за пътното платно. Констативен протокол на строителната инспекция обаче все още не е получен в Общината.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тибо Вион: ЦСКА се справя добре, искаме да завършим първи в класирането (Видео)
Тибо Вион: ЦСКА се справя добре, искаме да завършим първи в класирането (Видео)
И БК Академик Пловдив приветства идеята за връщане на зала Строител на Община Пловдив
И БК Академик Пловдив приветства идеята за връщане на зала "Строител" на Община Пловдив